Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!
Kadınların genital sağlığı için tüketmesi gereken 10 besini sizler için kaleme aldık. İşte detaylar…
Pek çok kadın hayatının bir noktasında bir tür vajinal sorunla karşı karşıya kalır. Mantar ve idrar yolu enfeksiyonları, genital kuruluk, vajinit, aşırı akıntı bunlardan birkaçıdır. Sağlıklı bir vajina, doğal olarak asidik bir pH düzeyine ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olan bol miktarda sağlıklı bakteriye sahiptir. İyi hijyen ve çeşitli besinler vajinanızın sağlıklı kalmasına ve pH seviyelerinizin dengelenmesine yardımcı olabilir. İşte vajinal sağlığınızı iyileştirmek için en iyi 10 besin!
Probiyotik yoğurt, hastalığa neden olan organizmaların vajinaya yapışmasını önleyen ve enfeksiyona neden olan diğer organizmaları etkisiz hale getiren veya öldüren laktik asit gibi kimyasallar üreten canlı ve aktif kültürler (laktobasil bakterileri) içerir. Ayrıca vücutta sağlıklı pH seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Bir araştırmaya göre laktobasiller, normal ürogenital sağlığın korunmasına yardımcı olur ve bakteriyel vajinoz, maya vajiniti ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynar.
Limon, asidik yapısı ile vajinanın sağlıklı pH seviyesinin korunmasına yardımcı olur. İçindeki antioksidanlar ayrıca hücrelerin serbest radikal hasarından korunmasına yardımcı olur. Ek olarak, vücudunuzun her türlü enfeksiyonu önlemesine ve savaşmasına yardımcı olmak için bir bağışıklık güçlendirici olarak çalışır. Vücudunuzdaki pH dengesini düzeltmeye yardımcı olmak için günde bir veya iki kez limonlu su içebilirsiniz.
Kızılcık suyu genital sağlığınızı iyileştirmek için harikadır. Vajinanın pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur ve asidik özelliği idrar yolu enfeksiyonuna, genital enfeksiyonlara ve diğer sorunlara neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Faydalarından yararlanmak için her gün bir bardak şekersiz, organik kızılcık suyu içebilirsiniz.
Sarımsak, kaşıntı, yanma, koku, genital akıntı ve hatta idrar yolu enfeksiyonu gibi genital sorunları önlemeye yardımcı olan antimikrobiyal ve antifungal özellikler içerir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, böylece vücudunuz herhangi bir enfeksiyonla savaşmaya hazır olur. Her gün 2 ila 3 diş çiğ sarımsak yiyin.
Genital kuruluk, kaşıntı ve yanma ile mücadele etmek için, diyetinize lahana ve diğer düşük oksalatlı yeşil sebzeleri ekleyin. Kıvırcık lahana, A ve C vitaminleri açısından zengin bir kaynaktır ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur. Ek olarak, enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olmak için bağışıklığınızı artırır.
Bu soya ürünündeki fitoöstrojenler genital bölgenin yağlı kalmasına yardımcı olur. Bu da kuruluk, kaşıntı ve diğer sorunları önlemek için çok önemlidir. Ayrıca omega-3 yağ asitleri, protein ve vücudunuzun adet öncesi ve menopoz semptomlarıyla başa çıkmasına yardımcı olan çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Günlük olarak ½ fincan organik, işlenmemiş edamame tüketmeyi hedefleyin.
Fitoöstrojenler açısından zengin ve omega-3 yağ asitleri açısından yüksek olan keten tohumu, birçok genital sorunla da mücadele edebilir. Fitoöstrojenler, östrojen seviyelerini arttırarak menopoz semptomlarını önler. Ek olarak, bu tohumlardaki çinko, genital kuruluk, kaşıntı ve yanmayı tedavi etmeye yardımcı olur. Smoothie, yoğurt, salata ve meyve sularının üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu serperek tüketebilirsiniz.
Avokadodaki sağlıklı yağlar, sağlıklı vajinal duvarları destekler ve doğal olarak yağlanmasını sağlar. Bu, genital kuruluğun yanı sıra kaşıntı ve yanmayı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği B6 vitamini ve potasyum içeriği ile genital sağlığı destekler. Günlük bir avokadonun sadece ¼’ü faydalarından yararlanmak için yeterlidir.
Zengin bir çinko kaynağı olan kabak çekirdeği adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur, kaşıntı ve yanma gibi genital kuruluk semptomlarıyla mücadele eder. Ayrıca bu minik tohumlar bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve mesane sağlığını iyileştirir. Faydalarından yararlanmak için günde bir avuç kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.
Vücut tarafından emildiğinde, tatlı patateslerdeki beta-karoten, güçlü bir antioksidan olan A vitaminine dönüştürülür. Bu antioksidan, serbest radikal hasarına karşı koruma sağlar ve üreme sistemi hücrelerinin vajina duvarlarını sağlıklı ve nemli tutmak için düzgün çalışmasını sağlar. Her gün 1 su bardağı tatlı patates yiyebilirsiniz.
Kaynak: Pembenar
Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı