Fazla kahve tüketimi ağız kokusu yapar mı?

Merjam Yazar: Merjam 30 Kasım 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Kahvesiz uyanamam diyenlerden misiniz? Ya da her gün mutlaka bir fincan kahve tüketenlerden mi? Haberimiz tam size göre. Fazla kahve keyfinizi ağız kokusuyla kaçırmayın deriz. Önerilerimiz haberimizde yer alıyor. İşte detaylar…

Fazla kahve tüketimi ağız kokusu yapar mı?

Daha önce “kahve nefesi” diye bir tanım duydunuz mu? Kahvenin yol açtığı ağız kokusu ve önlemek için neler yapılabileceği hakkında detayları sizlerle paylaşacağız. Kimse kötü bir ağız kokusuna sahip olmak istemez ama her sabah kahve içme alışkanlığı buna yol açabilir. Kahve demlenirken harika kokusu tatlı olabilir, ancak kahve nefesi o yatıştırıcı aromaya benzemez. Birçok insan kahve nefesinin kokusunu kendilerinde ve başkalarında nahoş bulur. Onlardan biriyseniz, kahve kokusunu ortadan kaldırmanın yolları var.

Kahve nefesi nedir?

Kahve nefesi nedir?
Kahve çekirdekleri kavrulduğunda kükürt içeren aroma bileşikleri oluşur. Kahvedeki asit içeriğiyle birlikte bu bileşikler ağız kokusuna neden olabilir. Kahve ayrıca ağız kokusunu kötüleştirebilen ağız kuruluğuna da neden olur. Kahvenin neden olduğu ağız kuruluğu, kısmen dehidre edici olan kafein tarafından üretilir. Bir fincan içtikten sonra kahvenin ağzınızı kuruttuğunu fark etmiş olabilirsiniz.


Kahve içtikten sonraki ağız kokusuna nasıl engel olunur?

Kahve içtikten sonraki ağız kokusuna nasıl engel olunur?
Kahve içtikten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın. Bazı araştırmalar çinko içerikli diş macunlarının faydalı olduğunu gösterse de siz anti bakteriyel özelliklere sahip herhangi bir diş macunu veya karanfil kullanabilirsiniz. Bu yeterli gelmezse ağız gargarası, ağız spreyi veya sakız kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir bardak su içmek veya maydanoz çiğnemek de yardımcı olabilir.


Bu kötü kokunun sebebi kahve olsa da sade kahvelerin süt veya şeker ilaveli kahvelerden daha az bu duruma yol açtığı görüldü. Bakterilerin şekerle beslendiğini düşünürseniz, ağzınızda kalan kahve ve şeker parçalarının bakteri üretimine oldukça uygun bir ortam sağladığını fark edebilirsiniz. Tatlandırılmamış kahveden hoşlanmıyorsanız, kahvenizi şeker eklemek yerine tarçın çubuğu veya vanilya çekirdeği ile karıştırmayı deneyin. Tatlandırıcı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Kaynak: HT Hayat


Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı