Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!
Uzakdoğu’dan sofralarımıza gelen karanfil baharının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Endonezya, Hindistan, Pakistan ve hatta Doğu Afrika gibi Asya ülkelerine özgü olan karanfilin faydalarını sizler için kaleme aldık.
Karanfil; sindirime yardımcı olmayı, bağışıklık sistemini güçlendirmeyi ve diyabeti kontrol etmeye yardımcı olur. Karanfil ayrıca ağız hastalıkları ve baş ağrılarıyla savaşmaya bile yardımcı olabilecek anti-mutajenik ve anti-mikrobiyal özellikler içerir. İşte tüm detaylar…
Karanfil, başta Asya olmak üzere dünya genelinde çeşitli şekillerde kullanılan popüler bir baharattır. Bir dizi farklı Asya mutfağında bir mutfak üssü oluşturur. Karanfil, Syzygium aromaticum ağacındaki çiçeklerin kurutulmuş tomurcuklarıdır . Myrtaceae adlı bitki ailesine aittir. Tropikal ve subtropikal koşullarda yetişen herdem yeşil bir bitkidir. Karanfil, kurutulmuş tomurcuklar, saplar ve yapraklar dâhil olmak üzere bitkinin çeşitli kısımlarını ilaç yapmak için kullanan bir bitkidir. Karanfil yağı, eski tıbbi özellikleri ile ünlüdür.
Karanfil binlerce yıldır Hindistan ve Çin’de sadece baharat olarak değil aynı zamanda birçok rahatsızlığa ilaç olarak da kullanılmaktadır.
Diş çürümesi ve ağız kokusu (kötü nefes) için karanfil kullanılır.
Çin tıbbında karanfilin afrodizyak özelliklere sahip olduğu düşünülüyor.
Öğütülmüş karanfil, geleneksel olarak iyileştirme amacıyla küçük kesiklere uygulanır.
Karanfil çayı tıkanıklığı gidermek için popüler bir sıcak içecektir.
Karanfil yağının baş ağrılarını, şişkinliği gidermeye ve ayrıca çatlakları azaltmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.
Ayrıca yaygın olarak böcek kovucu olarak kullanılır. Sadece suya birkaç damla ekleyin ve yok olduklarını görün!
Besin maddeleri ve biyoaktif bileşiklerle dolu olduğundan, az miktarda karanfilin bile bazı ilginç sağlık yararları sunması şaşırtıcı değildir. Sağlık yararlarına bir göz atalım.
Karanfilin çeşitli geleneksel tıbbi kültürlerde mide sorunlarına yardımcı olmak için kullanıldığı bilinmektedir.
Karanfil sindirimi artırmak ve gastrointestinal tahrişi kontrol etmek için kullanılıyor. Ayrıca, kızarmış karanfilin yutulması, anestezik özelliklerinden dolayı kusmayı bile durdurabilir. Aynı zamanda ülserlere karşı etkili bir ajan olabilir.
Karanfil, hayati organları serbest radikallerin, özellikle karaciğerin etkilerinden korumak için ideal olabilecek yüksek miktarda antioksidan içerir. Metabolizma, uzun vadede, karaciğerdeki antioksidanları azaltırken, serbest radikal üretimini ve lipid profilini artırır. Bu gibi durumlarda, karanfil özleri, hepatoprotektif özellikleriyle bu etkilere karşı koymada yardımcı bir bileşen olduğunu kanıtlayabilir.
Diş eti iltihabı ve periodontitis gibi diş eti hastalıklarının azalması için karanfil alınabilir. bazı araştırmalara göre, karanfil tomurcuğu özleri, çeşitli ağız hastalıklarından sorumlu olan oral patojenlerin büyümesini önemli ölçüde kontrol etme potansiyeline sahiptir. Ağrı kesici özelliğinden dolayı diş ağrılarında da kullanılabilirler.
Kaynak: KARAR
Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı