2022 Yazına damga vuracak şapka trendleri

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 30 Haziran 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Yaz mevsiminin olmazsa olmaz aksesuarlarından biri şapkadır. Yalnızca plajlarda değil günün akışında da hayatımızı kolaylaştıran koruyucu parçalardan biridir. Ancak son birkaç yıl içinde yalnızca yaz aylarında değil hemen her mevsim şapka kullanmak trend haline geldi. Dünyaca ünlü markaların klasikleşmiş şapka modelleri, bugün her bütçeye uygun olarak tasarlanmakta ve satışa sunulmakta.

2022 Yazına damga vuracak şapka trendleri

Geçtiğimiz yıl markaların logolarını belirgin şekilde taşıyan balıkçı model şapkalardan beyzbol şapkalarına, hasır şapkaların devasa ölçülerle hazırlanmış modellerinden, günümüzde popülerliğini koruyan bucket model şapkalara kadar sezonda adından söz ettirecek şapka modellerini sizler için derledim.

Bucket şapkalar

Geçtiğimiz kış gardıroplarımızda yerini alan bucket model şapkalar bu yaz da bizleri yalnız bırakmıyor. Çeşitli kumaş türlerinden hazırlanan bu şapkalar spor görünüşten hoşlanan ve bunu az emek harcayarak yapmayı sevenler için kurtarıcı bir parça. Kışın yumuşak kumaşlarla gördüğümüz bu şapka özellikle Prada markası ile ünlenmişti. Influencar’lar geçtiğimiz sezonla birlikte bu şapkayı uzunca bir süre bizlere influence etmişlerdi. Ayrıca 90’ların sokak modasını yansıtan bucket şapkalar, enerjisi ile kullanan kişilere de aynı sıcaklığı veriyor.

Hem erkekler hem de kadınlar için tasarlanan şapkalara hem online satış kanalları üzerinden hem de bir bijuteri mağazasından ulaşmak mümkün. Yazın renklerini temsilen mavi beyaz logo detaylı ve Jacquemus marka bu şapkanın fiyatı 2.349 TL. Beymen marka pembe bağcıklı bucket şapkanın fiyatı ise 399 TL.

Kroşe şapka

Annelerimizin gördüğü zaman “ben bundan örerim” diyeceği hatta görenler arasında bu sözü söylemiş olanların olduğuna emin olacağınız şapka modeli. Rengârenk iplerin tığ işi ile örüldüğü, bugün dünyada en pahalı olarak bilinen markalarının birer birer modellerini hazırladıkları kroşe şapkalar aslında ülkemizde çok da yeni değil. Ancak bu yaz popülerliğinin artmasıyla yeniden trendler arasına giren kroşe şapkalara yer açmaya hazır olun.

Miu Miu markası da kroşe şapka modelini geçtiğimiz günlerde Influencer olarak tanınan Rachel Araz’da görmüştük. Bu renkli şapkanın fiyatı ise 549 Euro. Yine Instagram üzerinden bize sıklıkla yansıtılan modellerden biri olan bu kroşe şapkalara hemen her marka ile ulaşmak mümkün. Mango markasına ait 449.99 TL değerindeki şapka modelinde ise tığ işçiliği çiçek desenleri ile kendini gösteriyor.

Olmazsa olmaz hasır şapkalar

Hasır detayı olan her kıyafet ve aksesuar bize kumsal enerjisi verir. Nerede hasır modeller görmeye başlarsak biliriz ki yaz gelmiş, plaj sezonu açılmaya hazır. Hasır çantalar olduğu kadar hasır şapkalar da plaj stilinin olmazsa olmaz parçalarıdır. Elbette sadece plajda değil şehir stilinde de bize eşlik eden hasır şapkalar bu sezonda da bizlerle.

Floopy şapka/ Disket şapka olarak da bilinen büyük hasır şapkalar ise sizi güneş ışığından en fazla koruyan şapkalardır. Geniş çerçevesi sayesinde omuzlara denk gelen uçları ile oldukça büyük olan bu hasır şapkalar geçtiğimiz sezon kadar gözde olmasa da yine de sevenleri için bazı markalar tarafından hazırlandı. Ancak plajlarda görmeyi henüz geride bıraktığımız floopy hasır şapkalardan sonra bu sezon daha renkli orta boy modellere geçiş yapıyoruz. Bu renkler hasırın kendi üzerinde olduğu kadar şapkaya takılan kurdeleler üzerinde de etkili. Yargıcı markasına ait bu hasır şapkadaki kurdele hem zarif bir görüntü sunarken hem de şehir hayatına uyum sağlamayı kolaylaştırıyor. 379.99 TL fiyatındaki şapkaya markaya ait online siteden ya da mağazadan ulaşmak mümkün. İpekyol ise daha renkli bir model ile 299 TL fiyat üzerinden hasır şapka modelini satışa sunuyor.

Beyzbol şapkaları

Hem spor hem şık stillerin tercihleri arasında yer alan beyzbol şapkalarını elbiselerle, ceketli kombinlerle ve plaj giyiminde kullanmak mümkün. Klasik bir stili daha spor ve günlük hale uyarlamak isterseniz, beyzbol şapkalar ile bunu kolayca yapabilirsiniz. Bu şapkaların bir diğer özelliği ise mevsimsiz olmaları.

Logo ve sloganlar ile tasarlanan şapkalar her zevke uygun olarak satılmakta. Hem erkeklerin hem de kadınların rahatlıkla kullanabileceği şapkalar, atletik bir görünüş de sağlıyor. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada adından sıkça söz ettiren Les Benjamins markasına ait Cap model şapkanın fiyatı 699 TL. Nocturne markası ise daha yumuşak ve sevimli olan mavi nakışlı şapkası ile 199 TL’den sevenleriyle buluşuyor.  

Flat cap şıklığı

Daha çok erkeklerde görmeye alışık olduğumuz bu model, bu sezon tüm kalıpları yıkarak kadınlar için de trend modeller arasındaki yerini almaya hazır. Kış ve sonbahar mevsimlerinde erkeklerin tercih ettiği ancak nadiren de olsa kadınlar tarafından kullanılan flat cap modeli, yaz için uyarlanmış durumda. Keten kumaş ile hazırlanan şapkada çeşitli renkler ve desenler de mevcut. Erkek koleksiyonlarına baktığınızda daha kolay ulaşabileceğiniz flat cap modeli yazın şehir stilinize farklı bir hava katmaya şimdiden hazır. Denemenizi öneririm.

Kasket şapka olarak da bilinen şapka modelini Stetson markası hem yaz renklerine hem de yaz kumaşlarına uygun olarak hazırlamış ve 1.549 TL fiyatıyla sevenleriyle buluşturmaya hazır.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio