2022 Yaz modasına dair içinizi ısıtacak 5 trend

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 25 Şubat 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Cemrenin havaya düşmesiyle birlikte bahara olan özlemimiz arttı. Sezona ait trend parçalar ve aksesuarlar şimdiden gardıroplarda yerini aldı bile. Dünyaca ünlü markaların yaz sezonu temalı defilelerini tamamlamaları ile vitrinler renklerin enerjisiyle hareketlenmeye başladı.

2022 Yaz modasına dair içinizi ısıtacak 5 trend

Elbette yalnızca kıyafetler değil ayakkabılar, çantalar ve aksesuarlar da yaz hazırlıklarını tamamladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Pantone Rengi 2022 ilkbaharında olduğu kadar yaz sezonunda da ışıldamaya devam ediyor. Yılın Pantone rengi olan Very Peri, canlı morun farklı tonlarını temsil ettiği için yansıdığı her üründe enerjisini hissettiriyor. Valentino, Gucci ve Saint Laurent gibi birçok dünya markasının defilesinde izlediğimiz bu renkler için gardıroplarınızda yer açmaya hazır olun. İşte karşınızda 2022 yaz modasına ait trendlerden birkaçı;

Babetlere her zaman yerimiz var

Kadınların bahar ayı ile başlayan babet kullanım süresi sonbahar yağmurları gelene dek devam eden uzun soluklu bir dönemi kapsar. Bazı kadınların kesinlikle rahat ve şık bulmadığı babetler bazı kadınların olmazsa olmaz ayakkabıları arasındadır.

Zarif ve bir o kadar da kullanım pratikliği sunan babetler, bu yıl da kadınların stillerine rahatlık ve şıklık katmak için hazırlar. Genelde her kadının gardırobunda bir siyah stiletto olması gerektiği bir de siyah babete yer verilmesi gerektiği söylenir. Kadınlar için kurtarıcı olan bu iki ayakkabı hakkındaki ısrarcı tutumum Chanel’in 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda zamansız haliyle yeniden destek buldu.

Babetler için bu sezon yeni olan nedir derseniz renkleri derim. Şimdiden sıklıkla karşımıza çıkan renkli tasarımları ve kombinleri tamamlamak için elbette renkli ayakkabılara ihtiyacımız olacak. İkili etek-yelek ya da pantolon-ceket takımlarında dahi görmeye hazır olduğumuz babetleri kutularından çıkarmaya hazır olun.

Küçülen çantalardan oversize tote bag’lere

Son iki sezondur çantalar için küçülen tabirini kullanmak yetersiz olabilir. Çünkü çantalar artık minimal parçalar halini aldı. Cüzdandan da küçük olan, deri ya da zincir askıları bulunan minimal çantalara hepimiz çok alıştık. Kullanmıyor olsak dahi gördüğümüz zaman gayet olağan bir trend parça gözüyle bakabiliyoruz. Ancak bu sezonda biraz daha büyümeye başlayan çantalar yeni formları ile bizleri şaşırtmaya niyetli.

Michael Kors İlkbahar/Yaz 2022 defilesinde karşımıza çıkan Bucket’lar, Versace İlkbahar/Yaz 2022 defilesinde zarif bir eşarp ile adeta süslenerek podyumda yerini almıştı. Sahip olduğu geometrik şekil nedeniyle keskin bir forma sahip olan bucket çantalar aslında kullanım açısından geniş sayılabilecek bir iç hacme sahipler.

Elbette çanta konusunda her sezonun olmazsa olmazlarından biri olan boncuklar ve zincirler tekrar bizlerle. Chanel İlkbahar/Yaz 2022 defilesindeki sarı zincir askılı çanta, muntazam bir görüntüye sahipti diyebilirim. Öyle ki boncuklar ve zincirler bu sezonda bir arada göreceğimiz nadir detaylardan biri.

Minimal çantaların olduğu kadar oversize çantaların da çok seveni ve kullananı var. Telefonunuzu dahi taşımakta güçlük çektiğiniz minik çantaların yanı sıra içerisinde telefonunuzu bulmak için zaman harcamanız gereken oversize tote çantalar da bu sezonda adından söz ettirecek. Öyle ki bu sezonda tüm çantaların aslında sanatsal bir forma kavuştuğunu söylemek mümkün. Gerek çanta markalarının logoları olsun gerek dünyaca ünlü sanatçıların figürleri olsun sanata dair birçok detayı çantamızda taşıyacağımız kesin.

V Yaka mayolardan tığ işi bikinilere plaj hazırlığı

Yaz aylarının ve tatil bavullarının olmazsa olmaz parçası sanırım mayolar ve bikinilerdir. Her sezon yenilenen modeller, renkler, kumaşlar ve kesimler ile bizleri telaşa sokan tasarımlar bu sezonda aynı hızla aramıza katılıyor. Derin V yaka mayolar son birkaç yıldır kullanmaya ve görmeye alışık olduğumuz modeller bu yıl da trendler arasında.

Tek parça mayolar kullanım açısından kişilere oldukça kolaylık sağlayan ürünler olmakla birlikte model çeşitliliği açısından da çok sık tercih ediliyor. Tek omuz askılı, çapraz askılı, ince askılı, kalın askılı ve straplez gibi modeller bu sezonda daha klasik ve vintage tasarımlar ile yorumlanmış durumda.

Sezonun göz alan canlı renklerinin yanı sıra bu sezon en sık karşımıza çıkacak zebra, yılan derisi ve leopar gibi desenler mayo ve bikinilerde kendini göstermeye hazır. Ayrıca geniş pencereleri mayolar ve yüksek belli bikini altından oluşan takımlar da sezonun gözde parçalarından.

Desenlerin yılı 2022

Evet, 2022 yazı için kısaca ne söylemek isterseniz diye sorarsanız, desenlerin ve renklerin yazı diyebilirim. Yalnızca elbiseler ya da gömlekler gibi parçaların değil sezona ait tüm kıyafetlerin ve aksesuarların renklendiği ve desenlere bezendiği bir sezon bizi bekliyor.

Puantiyeden zebraya, leopardan minik çiçeklere kadar birçok desen sevenleriyle buluşmaya hazır. Günün her saatine uygun olan bu desenli ve renkli tasarımlar hemen her bütçeye hitap edecek şekilde vitrinlerde yerini almış vaziyette. Sizler de zevkinize ve tarzınıza uygun olan desen ve renkleri seçerek yaz sezonunda daha cesur olmaya hazır olun.

Yaz gelinleri hazır mısınız?

Yaz mevsiminin gelmesi demek düğün ve davet sezonunun da açılması anlamına geliyor. Elbette her gelin ve her gelinlik güzeldir, özeldir. Ancak her sezon olduğu gibi bu sezonda gelinlikler için adından söz ettirecek bazı detaylar ve trendler mevcut.

Satenin ne kadar kuvvetli bir kumaş olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle beyaz bir gelinlik saten kumaşa sahipse oluşturduğumuz izlenim de o denli güçlü oluyor. Bu sezonda düğünlerde modellerden biri, bedene oturan saten gelinlikler diğeri de sadeliğin sınırını zorlayacak olan beyaz sade gelinlikler.

Sadeliğin ön planda olduğu 2022 yazında tabi ki derin dekoltelerin, kıvrımlı tüllerin, karpuz kolların, işlemeli büstiyerlerin, nakış ve boncukların yanı sıra dantellerin de yer aldığı birçok gelinlik modeli bulunuyor.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio