2022 Sonbahar/Kış sezonunda trendler ve renkler ne olacak?

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 9 Eylül 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Geçtiğimiz zorlu iki yılın ardından aşının desteği ile rahat bir yaz geçirdik diyebiliriz. Eylül ayının gelmesi ile tatil sezonunun da sonuna gelmiş olduk. Sıcak yaz günlerinin sona ermesiyle artık şehirde hareket başladı. Gardıroplardaki çiçekli elbiselerin yerini trikolara, sweatshirtlere ve trençkotlara bırakmaya başlıyor.

2022 Sonbahar/Kış sezonunda trendler ve renkler ne olacak?

Sonbahar/Kış sezonunun kendini hissettirmeye başlamasıyla sezon koleksiyonları da raflardaki yerlerini aldı. Gardıropların olmazsa olmaz parçaları ile zamansız aksesuarların yer aldığı koleksiyonlarda alışılagelmiş sonbahar/kış koyu renk temaları olmadığını söyleyebilirim. Bu sezonda tasarımcılar ve modacılar yazın renklerinden ve desenlerinden bizleri ayırmaya pek de niyetli değiller. İşte sizin için sezonun gözde parçaları ve renklerine dair birkaç tüyo;

Vazgeçemediğimiz zamansız parça ”trençkot”

Geçmişten günümüze sokak modasının eşsiz parçalarından biri olan trençkot defalarca farklı renk ve kumaşlar ile yorumlandı. Özellikle 70’li yılların en trend dış giyim parçası olan trençkotu elbette klasik model ve rengi ile tercih etmek mümkün. Ancak bu yıl biraz daha oversize kesimler ve sıcak renkler ile görmek mümkün.

Püsküllerle dans

Püskül detayı son birkaç yıldır hemen her sezonda karşımıza çıkıyordu. 70’lerin keyifli anlarını ve anılarını anımsatan bu detay kullanıldığı her tasarıma enerjisini de ekleyerek yoluna devam ediyordu. Öyle ki bu yıl da saten kumaşlar başta olmak üzere birçok model ve kumaş üzerinde dans eden püskülleri görmeye hazır olun.

Takım konforu ve şıklığı

Alt üst etek bluz ya da pantolon bluz gibi takımlar son iki yıldır gündemimizde. Her mevsim için uygun kumaş türü ve modeli ile şıklığımıza şıklık katan bu kurtarıcı takımlar yeniden bizimle.  Ancak bu sezon alt üst takımlardan ziyade yelekli klasik takımlar söz konusu. Genelde iki parça olan takım elbiseler bu sezon yeleğinde eklenmesiyle daha baskın ve iddialı.

Seni özlemiştik süveter

Birkaç sezondur moda olan süveterler bu sezonunda gözde parçaları arsında yerini almış durumda. triko süveterleri bahar aylarında özellikle tişörtler ile sıklıkla kullanmıştık. Bu sezonda triko seçeneği oldukça fazla olsa da mevsime uygun kumaşların yer verildiği süveterleri gerek gömlekler ile gerek sade ve kısa modeller halinde de kullanmaya devam edeceğiz. Renk ve desen çeşitliliğinin fazla olduğu süveterleri klasik kombinlerle ve spor-şık takımlarla tamamlamak mümkün.

Neşeli pantolonlar

Desenli pantolonlar geçtiğimiz bahar aylarında basic bir crop top ya da tişört ile tamamlanarak keyifli bir kombin sahibi olmamızı sağlamıştı. Bazı dikkat çeken pantolonlar giyildiği andan itibaren pozitif enerji yaymaya başlamış ve dikkatleri üzerine toplamıştı. Bu sezon da bu pantolonlarla vedalaşmayıp daha da desenlenerek, çeşitlenerek ve sezon renklerine bürünerek enerji dolmaya devam ediyoruz.

Loaferlar hep bizimle

Okula dönüşü bize hatırlatan ayakkabı olan “loaferlar” bu sezonda bizimle. Aslında zamansız parçalardan biri diyebiliriz bence. Çünkü klasik bir model olmasının yanı sıra her dönem kullanıma uygun bir ayakkabı olması onu zamansızlığa bürüyor. Elbette bu sezon geçtiğimiz yıllarda botlarda ve özellikle sandaletlerde yaşanan kalın taban yorumlamasından loaferlara da payına düşeni almış. Normalde çok da alçak olmayan tabanları bu sezon daha da yükselerek ayağımızı yerden kesmeye hazır.

Crop Top

Özellikle 2000’li yılların başında kendinden sıkça söz ettiren crop top üstler, tişört, bluz ve sweatshirt gibi parçalar halinde geçtiğimiz sezondan beri bizlerle. Spor takımlarda ayrı bir hava katan crop top üstleri klasik kombinlerde ceketler içinde tercih edilirken de gördük. Özellikle uzun ceketler ve Jean kombinler içinde yer alan crop top tişörtler geçtiğimiz sezon çok ilgi gördü. Bu sezonda bizlere bir sürpriz yapılıyor ve crop üstler montlar, ceketler ve gömleklerde karşımıza çıkıyor.

Oversize artık olmazsa olmaz

Hepimizin dolabında en azından bir parça oversize ürün olduğuna eminim. Bu ya bir tişört ya bir ceket ya bir kaban ya da bir elbise olabilir. 80’lerin ikonik ve salaş görünüşünün altında yatan o güçlü duruşu hepimiz çok sevdik. Öyle ki bu sezonda sevgimizin bitmeden artarak çoğaldığını göreceğiz. Özellikle dış giyimde yer alan parçaların yarattığı iddialı stil, bizleri giyerken de görürken de çok güçlü hissettiriyor. Eğer oversize bir kabana sahip değilseniz bu sezon gardırobunuzda ona yer açın.

Midi eteklere yer açın

Sanırım geçtiğimiz yıla dair unutamadığınız parça nedir desek çoğu kişi bunun “midi etek” olduğunu söyleyecektir. Kullanım kolaylığı, şıklığı, rahat kombinlenebiliyor olması midi eteği bizim için altın parça haline getirdi. Moda dünyasında ve defilelerde sıklıkla görmeye alıştığımız midi etekler, sonbahar stillerine damga vuracak parçalardan biri.

Rengârenk bir sonbahar/kış sezonu bizi bekliyor

Her yıl Pantone Color Institute tarafından açıklanan renklerde bu yıl 2021/2022 Sonbahar/Kış sezonunda da ilgi çekici renkler moda dünyasına eşlik edecek. Özellikle ceket ve kazak gibi kış aylarının vazgeçilmez parçaları ile günlük hayatımıza kolaylıkla adapte edebileceğiz.

Pantone Sonbahar/Kış 2021/2022 Temel Klasik Renkleri

Elbette renk paleti bu sezonda rengârenk ve oldukça çeşitli karşımıza çıkıyor. Fakat Pantone açıklamış olduğu 4 renk ile bu paletin çekirdek kadrosunu bizlere sunuyor. İşte bu renkler;

PANTONE 11-1007 Coconut Cream

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray

PANTONE 13-0919 Soybean

PANTONE 18-0527 Olive Branch

Pantone Color Institute uzmanları Sonbahar/Kış 2021/2022 New York Moda Haftası ile renk paletini sundu. Dünyaca ünlü markalar başta olmak üzere birçok tasarımcı ve modacı tasarımlarında bu renklere ağırlık vermiş durumda. Özellikle yeni sezonda karşımıza çıkan oversize kabanlar, tişörtler, midi boy etekler, balon kol kazaklar ve elbiseler iç ısıtan renklere ev sahipliği yapıyor.

İşte bu renkler şu şekilde;

PANTONE 18-4434 Mykonos Blue

Ege denizini çağrıştıran canlı mavi olarak tanımlanan Mykonos Blue, hem iç ısıtan hem de umut veren bir tonda. Özgürlüğü vurgulayan Mykonos Blue, özellikle dış giyimde ve ayakkabılarda bu sezon karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

PANTONE 13-0647 Illuminating

Sarının enerjisini hissettiğimiz Illuminating ise dost canlısı ve neşeli olmasının yanı sıra güneşli bir gün vaadini sunarak bizleri iyimser olmaya teşvik ediyor. Sonbaharın ve kışın soğukluğu karşısında güneşe dönmemizi sağlayan bu sarı ile sezonda neşeli olacağız.

PANTONE 18-6022 Leprechaun

İrlanda masal kahramanına atıfta bulunulan bu yeşil ton harika bir enerjiyi beraberinde getiriyor.

PANTONE 18-2330 Fuchsia Fedora

Pembenin en çapkın, cazibeli ve cesur tonu Fuchsia Fedora, gördüğünüz anda içinizi ısıtacak ve havanızı değiştirecek. Hem aksesuarlarda hem de giyim koleksiyonlarında görmekten kullanmaktan keyif alacağımız bu pembe sezonun favori rengi olacak gibi duruyor.

PANTONE 13-1716 Pale Rosette

Pale Rosette ise pembenin en nazik ve sevimli tonuna sahip.

PANTONE 17-1340 Adobe

Sonbahar dendiği zaman aklımıza gelen sıcak renklerden biri olan kil rengi bu sezonda içimizi ısıtmaya devam edecek.

PANTONE 18-1453 Fire Whirl

Fire Whirl, kırmızın dinamik ve güçlü enerjisini yansıtan bir renk. Zamansız renklerden biri olan kırmızının bu tonu sezonda göz alıcı tasarımlar ile karşımıza çıkacak gibi duruyor.

PANTONE 19-3838 Rhodonite

Rhodonite ise aslında mavi tabanlı bir mor renk. Rengin enerjisi ise insanlara kendi potansiyellerinin en yükseğe ulaşmasına yardımcı oluyor.

PANTONE 18-4221 Spring Lake

Spring Lake, sessiz ve dinlendirici bir orta ton maviyi ifade ediyor. Görüldüğü andan itibaren dinginleştirici ve yatıştırıcı enerjisi olan bu renk, sonbaharın sadeliğine oldukça uygun gözüküyor.

PANTONE 19-1228 Root Beer

Sassafras ağacının kök kabuğunu simgeleyen bu renk aslında kahverengi tonunda. Ancak soğuk bir kahverengiden ziyade daha bitkisel ve daha doğal bir yapıya sahip gözüküyor. Sonbahar dendiği zaman akla gelen ilk renklerden biri olan kahverenginin bu ısıtıcı tonu dış giyimde en sık tercih edilecek renklerden olacak.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio