2022 İlkbahar/Yaz sezonu trend aksesuarlarına birlikte göz atalım!

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 16 Mart 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

2022 İlkbahar/Yaz sezonu elbette yalnızca giysilerin değil aksesuarların da adından söz ettirdiği bir dönem. Defilelerde izlediğimiz tasarımları destekleyen aksesuarların bazı tasarımlarda daha göz alıcı olduğu doğru. Sokak modasında da sıklıkla karşımıza çıkan tasarımlar influencer’lar tarafından epeydir bizlere sunuluyor.

2022 İlkbahar/Yaz sezonu trend aksesuarlarına birlikte göz atalım!

Moda haftalarının hız kesmeden devam ettiği bu dönemde sizler için bu sezona damga vuracak birkaç aksesuardan bahsetmek istiyorum.

Halka küpeleri unutmak ne mümkün

Spor görünümün arkasındaki gizli şıklık dendiği zaman akla gelen ilk aksesuarlardan biridir halka küpeler. Uzun yıllardır kadınların vazgeçemediği ve hemen her kadının aksesuarları arasında bulunan halka küpeler 2022 İlkbahar/Yaz sezonuna ihtişamlı bir giriş yapıyor. Öyle ki büyük olmalarını yadırgamadığımız hatta takanları gördüğümüzde ne kadar şık olduğunu düşündüğümüz halka küpeler artık daha da büyük.

Geçtiğimiz sezonda hafif hafif gelişini duyuran küpeler, artık hem daha renkli hem de daha taşlı. Ayrıca alışılagelmiş halka şeklinin yanı sıra kare, üçgen ya da asimetrik formlara sahip bu küpelere “halka küpe” deyip geçmek yetersiz kalıyor.

Mevsimsiz halhal modası

Havaların ısınmaya başlaması ve botlar ile çizmelerin üst raflara kalkmasıyla birlikle açılan bilekler, halhallara ev sahipliği yapmaya başlıyor. Boncuklu tasarımlar olduğu kadar sade bir zincir ile ya da bir deri ile de hazırlanan halhallar bu sezonda ayak bileklerimizden çıkmayacak gibi.

Şık sandaletlerle, babetlerle ya da spor ayakkabılarla kullanmaya alışkın olduğumuz bu bilek aksesuarlarını çoklu halde takmayı seviyoruz. Yalnızca bir zincirli takmak yerine birkaç tane farklı desende ya da modelde kullanmak daha keyifli görünse de bu sezon sade ama zarif halhallar bizi bekliyor. Altın takı kullanmayı sevenler için sade sarı ve beyaz zincirler popüler olurken gümüş ya da değerli materyaller ile hazırlanan koleksiyonlar da mevcut.

Üç boyutlu yüzükleri sever miyiz?

Şeker yüzükler olarak da karşımıza çıkan ve pandemi döneminde evde yapmayı öğrendiğimiz bu yüzükler yeni sezonda çoklu kullanılmaya devam ediyoruz. Yalnızca tek bir yüzük ve tek bir parmak eşleşmesinden ziyade bu tatlı, renkli ve tabiri yerindeyse enteresan yüzükleri çok yüzük-çok parmak olarak kullanacağız. Zaten bir süredir aynı anda birkaç bileklik, kolye ve yüzük kullanmaya başlamıştık. Öyle ki tek yüzük ya da tek bileklik taktığımızda bir eksiklik hissedecek duruma gelmişliğimiz vardır.

Balon yüzük olarak da adlandırılan bu rengârenk ve geometrik formlara sahip çocuksu yüzükler aslında Dua Lipa ve Bella Hadid gibi isimlerin Instagram paylaşımları ile de popüler olmuştu. “Statement” yüzük olarak da karşınıza çıkabilecek bu büyük formlu yüzükleri bu sezon sıklıkla göreceğiz ve bence deneyebiliriz.

Christian Dior 2022 İlkbahar/Yaz defilesinde hemen her tasarımın bu yüzüklerle tamamlandığını görüyoruz.

Boncuk kolyeler sezona göz kırpıyor

Boncuklu yüzüklerin söz sahibi olduğu bir sezonda boncuklu kolyelerden bahsetmezsek olmazdı. Renkli boncuklardan ya da doğal taşların boncuk formlarından oluşturulmuş kolyeler, ilk izlenimde evde kendi bulduğu boncuklarla yapılmış bir takı hissi sunsa da özellikle büyük markaların tercihleri arasında yer alıyor.

Y2K Modasından vazgeçemiyoruz

Y2K Modası aslında 90’lı yılların sonu ile 2000’li yılların başına hitap eden bir dönemi kapsıyor. İsmi her ne kadar moda ile ilişkili olmasa da yaydığı etki üzerinden yıllar geçmesine rağmen müthiş bir güçte diyebilirim. Özellikle sosyal medya kanalları üzerinden hayatımıza giren ve bizleri etkileyen kişilere baktığımızda paylaşımlarında Y2K etkisini görmeye devam edeceğiz.

Renkli ve baskılı crop bluzlerden el işi kolye ve küpelerin kullanıldığı, bolca rengin söz konusu olduğu, aksesuarsız neredeyse hiçbir kombinin söz konusu olmadığı bu modanın bir süre daha etkisindeyiz. Peki, bu modanın en fazla yansıdığı marka nedir diye sorarsanız, Moschino 2022 İlkbahar/Yaz defilesine muhakkak göz atmanızı tavsiye ederim. Yalnızca tasarım kıyafetleri değil özellikle ufak gibi görünen tüm detay aksesuarlarını incelemelisiniz.

Püskül püskül

Sezonun defilelerinde özellikle dikkatimizi çeken ve doğrusu canlı renklerle birlikte bizi daha da heyecanlandıran detaylardan biri püsküllerdi. Kullanıldığı aksesuarlarda ve elbiselerde asla rahatsızlık hissi yapmayan aksine görenleri motive eden bu detaylar sezonun olmazsa olmazları arasında. Elbette püskülü kullanmanın çok farklı yöntemleri var ve bunu defileler aracılığıyla bir kez daha pekiştirmiş olduk. Küpe severler için püsküllü uzun küpelerden kol aksesuarlarındaki püsküllere ya da tamamen püsküllerden yapılmış bir kemere kadar birçok seçeneğimiz var. Söyleyeceğim o ki gardırobunuzda püsküllere yer açın, eğer püskülleriniz varsa lütfen kullanmaya hazır olun.

Logo çılgınlığı

Logo çılgınlığı diyorum çünkü gerçekten çantalar, şallar, eşarplar, atkılar ve kemerler ile sıklıkla görmeye ve kullanmaya alıştığımız logo baskıları artık kolye, küpe, bileklik ve yüzükleri ele geçirmiş halde. Bilekliklerde marka logolarını ve isimlerinin harflerini kullanıyorduk ama bu sezonda özellikle küpelerde ve kolyelerde yer alan detaylar göze çarpıyor. Louis Vuitton, Fendi, Valentino ve Dior gibi markaların logolarını halka küpelerde ve iri halkalı kolyelerde sıkça görüyoruz.

Choker kolyelerin podyuma çıktığı 2022 İlkbahar/Yaz sezonunda kolye uçlarından sarkmakta olan marka isimlerini yine görüyoruz. Bu sezonda ince ve hafif yapısını geride bırakan Choker kolyeler daha iri, kalın ve göz alıcı tasarımlarda olsalar da Gucci, Moschino gibi isimlerin Choker kolyeleri isimleriyle büyüttüklerini de görmeden edemiyoruz.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio