2022 İlkbahar- yaz modasına giriş yapmaya hazır mısınız?

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 17 Şubat 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonlarına dair defilelerin düzenlendiği şu günlerde sizlere öncelikle ilkbahar/yaz trendlerini paylaşmak istiyorum. Dünyada İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının sunulduğu defilelerin sona ermesi ile markaların sezon hazırlıkları da tamamlandı. Şimdi hep birlikte ilkbahar-yaz trendlerine göz atalım…

2022 İlkbahar- yaz modasına giriş yapmaya hazır mısınız?

Renkler, ışıltılar, çiçekler, desenler ve aksesuarlar ile dopdolu bir sezon bizleri bekliyor. Dünya olarak yorulduğumuz ve yıprandığımız son 2 yılın ardından bu yıl renklerin enerjisi ile coşkulu bir sezon bizleri karşılıyor. Şimdi hazırsanız bahar sezonuna dair trend başlıklarını sizlerle birlikte ele alalım.

Püsküller sahnede

Püsküller nostaljik havayı kıyafetlere taşıyan en tatlı dokunuşlardan biri. Kullanıldığı parçalarda oluşturduğu enerji ise taşıyan kişiyi adeta mutlu hissetmeye itiyor. Genelde gece kıyafetlerinde, elbiselerde, ceketlerde ya da eteklerde karşımıza çıkıyordu. Ancak bu kalıplaşmış görüş bu sezonda bizlere “beni giymek için güneşin batmasını beklemene gerek yok” diyor. “Günün her saatinde sana kendini iyi hissettireceğim ve beni istediğin zaman giyebilirsin.”

Sezonun gözde renkleri arasında olan sarı rengi ise Fendi İlkbahar/Yaz defilesinde sarı uzun püsküllü elbisede muhteşem bir eşleşme yaşatmıştı. Aslında içinde rahat hissettiren ama enerjisini yüksek tutmayı başaran bu tarz tasarımlar yeniden bizlere cesur olmaktan çekinmememiz gerektiğini hatırlatıyor.

Canlı renklere dolabınızda yer açın!

Bu sezonda canlı renkler ile daha da göz alıcı hale gelecek elbiseler, etekler, bluzlar ve gömlekler bizleri bekliyor. Canlı ve parlak renklere aslında geçtiğimiz sezonlardan gözlerimiz alışıktı. Ama öyle ki baharın gelişini müjdeleyen yeşil, sarı, pembe ve turuncu gibi renkler bu sezonun olmazsa olmazları arasında.

Crop-ceket ya da davetler için hazırlanmış elbiselerde özellikle püskül detayları ile bir araya gelen bu canlı renkler defilelerde de gözümüzü almıştı diyebiliriz. Ceket-etek ya da yelek-etek, ceket-pantolon, yelek-pantolon gibi takımların karşımıza daha cesur çıktığı bu sezonda renklerin ışıltısı onları adından söz ettiren stiller haline dönüştürüyor. Elbette kumaş türlerindeki çeşitlilik de renkleri taşımada ve yansıtmada önemli bir rol üstleniyor.

Elie Saab 2022 İlkbahar/Yaz Couture Paris defilesinde karşımıza çıkan pembe yakası detaylı elbise, bu bahar bizi nelerin beklediğini müjdeler gibiydi. Yine Ronald Van Der Kemp 2022 İlkbahar/Yaz Couture Paris defilesinde öne çıkan renklere baktığımızda da mor, sarı, kırmızı ve beyaz karşımıza çıkıyor.  Valentino ise renkleri kullanma konusunda bu sezon göz alıcı tasarımlarla defilede boy göstermişti. Özellikle yeşil uzun yakalı elbise adete nefes kesiciydi.

Beyaz kombinler her zamankinden daha cesur

Beyaz renk bizler için genelde basic parçaları ya da özel günlerde kullanılan temel parçaları temsil eden renklerden biri. Sahip olduğu temiz ve taze görüntü kullanıldığı her alanda disiplinli bir görüntü sunmayı başarıyor. Ancak bu sezonda beyaz renge bambaşka bakacağınıza eminim.

Beyaz bir elbise giymek her zaman cesaret ister. Onun pür ve sade dokusunu koruma gayreti giyen kişiyi epey yoran bir durumdur. Ancak Saint Laurent ya da Hermes gibi markaların İlkbahar/Yaz 2022 defilelerinde karşımıza çıkan elbiseleri ve takımları bizi de cesaretlendirmeye niyetli. Sizlere tavsiyem beyaz renge karşı olan basit ve temel parçalar bakış açımızı biraz değiştirip genişleterek daha cesur parçalar seçmeye hazır olmamız yönünde.

Detaydaki şıklık

Tül ve çiçekler kadınlar için hem feminen hem de romantik hissettiren nadir detaylar arasında. Çoğunlukla özel günlerde kullanmayı tercih ettiğimiz nadir ama hafızalara kazınan görüntülere hitap eden bu detaylar bu yıl da adından çokça söz ettirecek. Bahar ayları ile başlayan bu moda eminim yaz aylarında da içimizi ısıtacaktır. Giambattista Valli İlkbahar/Yaz 2022 defilesinde askılı ve pembe çiçeklerle bezeli elbise görür görmez içimizde bahar coşkusunu uyandırıyor.

Fendi 2022 İlkbahar/Yaz Couture Paris defilesinde ise siyah elbisedeki detaylar ve tül eklenti eşsiz bir görüntü ile bizleri buluşturmuştu. Valentino ise 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu tanıttığı defilede yer verdiği siyah tül detaylı elbise ile hatırlarda kalmayı başarmıştı.

Düşük bel modası sürüyor

2000’lerden gelen ve bizi yalnız bırakmaya hiç de niyeti olmayan moda akımı nedir derseniz “Düşük Bel” diyebilirim. Elbette 2022 yılı, düşük bel modasını müthiş bir uyarlama ile karşımıza çıkarıyor. Milano Moda Haftası’nda Versace İlkbahar/Yaz 2022 defilesinde Emrata’nın taşıdığı siyah düşük belli, midi boy etek sezona damga vuran parçalardan biri.

Düşük bel tasarımların cool bir hava içerisinde karşımıza çıktığı ilkbahar/yaz defileleri eşsiz parçalara ev sahipliği yaptı. Coperni İlkbahar/Yaz 2022 defilesinde Gigi Hadid’in taşıdığı ışıltılı, uzun eteği, düşük belin en şık hallerinden birini temsil etmişti.

Sezonda bizleri bekleyen diğer detaylara baktığımızda ip askıların güncellenmiş versiyonları ve bohem havanın ilk bakışta hissedildiği desenleri de görüyoruz. Yine uzun zamandır hayatımızda olan Crop bluzler bu sezonda yerini iyiden iyiye Crop-Ceketlere bırakmış durumda. Kısaca toparlamak gerekirse bu baharda cıvıl cıvıl olmaya ve hissetmeye hazır olun.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio