2022 İlkbahar/Yaz Gelinlerine Tüyolar!

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 29 Mart 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

İlkbahar-yaz gelinleri için tüyolar yazımızda yer alıyor. Gelinlik modellerinden en dikkat çeken saç ve aksesuarlara kadar tüm merak edilenleri gelin adayları için kaleme aldım.

2022 İlkbahar/Yaz Gelinlerine Tüyolar!

Soğuk kış günlerini geride bıraktığımız ve baharın sıcaklığını hissetmeye başladığımız bu günlerde düğün ve davet sezonu açılmaya başladı. Geçtiğimiz iki yıl düğünleri pandeminin gölgesinde bırakmış olsa da bu sezon alıştığımız kutlamalara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sizler de düğün hazırlığı içindeyseniz ve gelinlik ya da abiye kıyafetler konusunda kararsızlık yaşıyorsanız bir de yeni trendlere göz atmanızı tavsiye ederim. İşte bu sezonda bizleri bekleyen gelinlikler ve abiyeler.

Duvakların yerini alan saç aksesuarları

Duvaklar gelinliklerin en değerli parçasıdır. Bir gelinlik denediğinizde kendinizi heyecanlı hissedersiniz ama ne zaman gelinlik üzerinizdeyken duvak takılır işte o anda tamamlanır tüm duygularınız. Kendinizi duvakla birlikte gelin gibi hissedersiniz. Yüzyıllardır bu gelenek devam ederken yıllar içinde metrelerce uzanan duvaklar yerini daha kısa tül aksesuarlara bıraktı. Elbette tarih boyunca el işçiliği ile ve boyu ile adından söz ettiren duvaklar olmuştur. Ama son yıllarda artık bu durum değişmeye başladı. Yalnızca taç kullanmak isteyenler olduğu gibi eşsiz bir toka ile de duvak kullanmadan gelinliğini tamamlayan güzel gelinler gördük. Bu sezonda da şık tokalar ve kısa duvaklar en çok tercih edilen aksesuarlar arasında yer alacak. Bence provalarınızda kendinize bu konuda bir şans verin.

Gaios İstanbul’da tamamen el işçiliği ile yapılan saç aksesuarlarını gelinler için de tasarlıyor ve sunuluyor. Eğer siz de denemek ve göz atmak isterseniz muhakkak bir bakmanızı öneririm.

Sezonun olmazsa olmazı tüy detaylar

Uzun, kat kat tül eteklerle hazırlanmış olan gelinlikler, romantik tasarımlardan hoşlanan ama biraz da enerjik olmayı seven gelinler için eşsiz tasarımları temsil ediyor. Özellikle uzun boylu ya da ince bir siluete sahip gelinler tarafından tercih edilen bu gelinlikler tasarımı tam anlamıyla taşımayı mümkün kılıyor.

Vakko Wedding İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonlarına baktığımız zaman her bir gelinliğin ayrı şıklıkta olduğunu görüyoruz. Her zevke hitap edecek tasarımların bulunduğu koleksiyonda tül detaylarından hoşlanan gelinlere de yer verilmiş.

Çiçeklerle gelen masal prensesleri

Çiçekler artık yalnızca motif olarak değil üç boyutlu tasarımlar halinde elbiselerde ve gelinliklerde kullanılıyor. Öyle ki bu kullanım şekli çiçeklerin daha gerçekçi görünmesini sağladığı gibi tasarımları taşıyan kişilere de romantik bir his hediye ediyor.

Berta, gelinlik koleksiyonlarında yer alan romantik tasarımları ile dünyaca bilinen markalardan biri. 2022 koleksiyonlarından biri olan Montefiore zarif ve şık tasarımlar ile bu sezonda da karşımızda.

Gelinliğe pelerin dokunuşu

Son zamanlarda özellikle ikili takımlarda karşımıza çıkan pelerin kol ya da pelerin ceket tasarımları dikkatimizden kaçmıyor. Hem tasarımı taşıyan kişi hem de dışardan bakan bir göz olarak bu görünüşten oldukça memnunuz. Giyildiği andan itibaren güçlü hissettiren pelerin üstler bu sezonda da gelinliklere yansımış durumda.

Geçtiğimiz yıllarda demek yeterli olmaz sanırım, yaklaşık 20 yıl öncesinde abiye gece elbiselerinde pelerin detayları kullanmaya ve görmeye alışıktık. Özellikle tülden yapılan pelerinler elbiselerde ayrı bir aura oluşturuyordu. Bu sezonda elbette alışılagelenin dışına çıkılarak tasarımlar yapılsa da bizlerin sevdiği pelerinleri gelinlikler de görmeye hazır olun.

Kollar göz önünde

Balon kollar, bu sezonda günlük hayatımızın içinde yer alan detaylardan biri. Elbiselerde, gömleklerde ya da bluzlarda kullanmaya alışmış olduğumuz hoş ama bir o kadar da zevkli tasarımlara imza atılmasını sağlayan kol detaylarını seviyoruz. Elbette abiye elbiselerde ya da gelinliklerde çıkarılabilir olarak tasarlanan bu kol detayları, çoğu zaman omuzda taşınabildiği gibi dirsek hizasında da kullanılabiliyor.

Bu sezon hemen her gelinlik tasarımcısının koleksiyonunda yer verdiği detaylardan biri olan balon kollu gelinliklere muhakkak göz atın. İşte gelinlik denilince dünyada akla gelen ilk isimler arasında yer alan Vera Wang imzalı bu tasarım zarafetiyle göz dolduruyor.

Asimetrik etekler

Günümüzde düzenlenen düğün sonrası after party’lerde kullanılmaya başlanan elbiseler bu sezonda da karşımıza çıkıyor. Gelinlik modellerinin daha kısa ya da daha asimetrik tasarımlarla hazırlanmış halleri, gelinler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. İki gelinlik modeli arasında kararsız kalan gelinler çoğu zaman birini parti konseptine uyarlayarak kullanırken diğer gelinliği tören aşamasında giyiyor.

Elbette asimetrik etekler yalnızca partilerde değil nikâh töreninin dâhil olduğu düğünlerde de çokça tercih ediliyor. Oscar de la Renta da gelinlik denildiği zaman akla gelen isimlerden biri. Bu sezonda hazırlamış olduğu tasarımlar arasında eşsiz parçalara ev sahipliği yaparken önü kısa arkası uzun asimetrik kesimli modele de koleksiyonunda yer vermiş.

Gelinlikler elbette yalnızca saç aksesuarı ile tamamlanmış olmuyor. Gelin buketi, çantası, ayakkabısı, makyajı ve takısı bu hazırlığın detay kısımlarını oluşturuyor. Her gelinlik ayrı bir tasarım olduğu gibi bu tasarıma eşlik edecek parçalar da ona göre seçiliyor. Taze çiçeklerle hazırlanan buketlerden tasarım ayakkabılara kadar her bir detayı göz önünde bulundurmak gerekiyor. Evlenmek isteyen, evlilik hazırlığı içinde olan herkesin bu detayları incelikle göz önünde bulundurması gerekirken dünyaca ünlü markalardan tasarımcılara kadar her bir detay özenle hazırlanıyor. Her gelin güzeldir ve özeldir, dilerim hayal ettiğiniz gelinliğe ulaşmanızda size bir fikir verebilmişimdir.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio