2022-2023 Sonbahar/Kış modasında dikkat çekenler!

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 13 Eylül 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Dünyaca ünlü moda devleri gelecek yılın ilkbahar yaz koleksiyonlarını tanıta dursun gelin biz birkaç hafta sonra havaların iyice sonbahara döndüğünde neler trend olacak onlara bakalım.

2022-2023 Sonbahar/Kış modasında dikkat çekenler!

2022-2023 Sonbahar/Kış Modasına dair notları, moda devlerinin gelecek sezon koleksiyonlarından okuyabiliyoruz. Moda haftalarında karşımıza çıkan sokak stilleri ve ünlülerin tüyoları derken sizler için trendleri listelediğim bir yazı kaleme aldım. Gelin sonbahar- kışın en çok neler göreceğiz birlikte bakalım.

Takımların Yükselişi

Takım kullanmayı hepimiz oldukça seviyoruz ve en önemlisi rahat buluyoruz. Hem ev hayatımızda home wear olarak hem de günlük hayatta kombinler yaparken sıklıkla kullanıyoruz. Markalar da ürün yelpazelerinde bu konuda hassas davranarak bize her şekilde seçenek sunuyorlar. Gerek tesettür giyimde olsun gerek özel davetlerde olsun tercih edebileceğimiz çok fazla takım var.

2022-2023 Sonbahar/Kış sezonunda ise takımları kadının güçlü duruşunu öne çıkaran eşleşmeler halinde görüyoruz. Gerek formları ile gerek dikiş detaylarıyla olsun giyildiği anda daha özel ve güçlü hissettiren takımlar karşımıza çıkıyor. Omuz detaylarının görülür şekilde hazırlandığı koleksiyonlarda özellikle ceketler ön plana çıkıyor. Oversize kesimden vazgeçilmeyen bir sezon daha bizleri beklerden yalnızca takım olarak kullanmanın yanı sıra spor-şık bir stil arıyorsanız bu ceketlerden muhakkak edinmelisiniz. Bu konuda kuvvetli dokuya sahip hem sokak modasına uygun hem de aksesuarlar ile özel davetlere eşlik edecek şekilde bir takıma gardırobunuzda yer açmanızı öneririm.

Rahat ve şık olma tutkusu

Rahat ve şık dendiği zaman hepimizin gözünde canlanan bazı stiller vardır. Bunlardan bir tanesi beyaz gömlek ve jean kombini ile oluşturulan stillerdir. Aksesuarlar ile canlandırılmaya müsait olan beyaz gömlek ile kemer ile kusursuzlaşan jean eşleşmesi zamansız ve klasik bir stil elde etmenin en rahat yollarından biridir. Elbette tercih edilecek beyaz gömleğin kesimi ve kumaşı bu duruma etki ederken aynı durum jean için de geçerli. Günümüzde moda markaları ve tasarımcıları çok çeşitli örnekleri bizlere sunmuş vaziyette. Herkes kendi tarzına uygun olanı seçerek kendi rahat ve şık tarzını oluşturabilir. Jean konusunda size bir fikir olması açısından Balenciaga 2022-2023 Sonbahar/Kış koleksiyonundan bir parçayı paylaşmak isterim.

Kışa yaraşır bir ışıltı

Yaz sezonunda sıklıkla göreceğimiz detaylardan biri olan parıltı ve ışıltı detayı sonbahar/kış sezonunda da bizleri yalnız bırakmıyor. Özellikle özel davetlerde ya da özel günlerde kullanmayı tercih ettiğimiz elbise, etek, ceket ve bluz gibi kıyafetlerde yer verdiğimiz parıltı efekti sokak modasına da yansımaya hazırlanıyor.

Payetlerle veya kristallerle kullanmayı sevdiğimiz parıltı efekti bu sezonda daha çok şeffaf katmanlar arasına yerleştirilen minimal ama zarif detaylar ile karşımıza çıkıyor. Göz yormayan ama gözalıcı olmaktan da kendini alıkoymayan bu eklentiler her zevke hitap edecek şekilde hazırlanmış durumda.

Eteklere bir de bu açıdan bakın

Midi etekler son birkaç yıldır göz önünde olan parçalardan biri. Gerek şık bir stil için gerek spor kombinler için olsun her eşleşmeye uyan kıyafetlerden biri oldu. Kumaş ve formundaki çeşitliliğin fazla olması da elbette bize kullanım açısından oldukça fazla seçenek sundu. Öyle ki hemen her mevsim kullandığımız bu etekler gelecek sezonda da karşımıza çıkıyor. Yalnız ufak bir detay vermek gerekirse etek boyları biraz daha uzadı diyebilirim. Öyle ki bazı tasarımcılar ve markalar etek boylarını zemin süpürecek kadar uzatarak bizleri etkilemeye hazırlar.

Eteklerde öne çıkan bir başka detay ise tüller. Daha volanlı etekler kat kat tüllerin de eklenmesiyle daha hacimli ve daha gözalıcı hale geliyor. Özellikle Off-White 2022-2023 Sonbahar/Kış defilesinde Gigi Kardeşlerin taşıdıkları tasarımlara baktığımız zaman eteklerden gözlerimizi alamıyoruz. İşte o eteklerden birini sizlerle birlikte incelemek isterim.

Zarafetin göz alıcı etkisi

Zarif görünmek hemen her kadının istediği görünüşlerden biridir. İçinde bulunduğu kıyafetten kullandığı aksesuara ya da kullanmadığı aksesuara kadar her bir detayın zarif hissettirmesini ister. Her sezon olduğu gibi gelecek sezonda da sokak modasının hareketli tarzının yanı sıra zarafeti bırakmak istemeyen kadınlar için de eşsiz parçalar mevcut. Bu gerek tek parça elbise ile olsun gerek bir bluz-pantolon takımı ile olsun birçok şekilde karşımıza çıkıyor. Herkes yaratmak istediği stile göre kendine uygun parçayı seçmekte özgür ve öyle ki seçenek de oldukça fazla.

Christian Dior, Alexander McQueen, Chanel, Louis Vuitton gibi dünya devlerinin 2022-2023 Sonbahar/Kış Koleksiyonlarında yer verdikleri elbiselere baktığımızda istenilen zarafete fazlasıyla ulaşıldığını görüyoruz. Özellikle korse detayına elbise ve bluzlarda çok fazla yer verilen bir sezonun yaklaştığını söylemeden geçemeyeceğim. Versace 2022-2023 Sonbahar/Kış koleksiyonuna baktığınız zaman tam olarak neyden bahsettiğimiz örnekleriyle görebilirsiniz.

Triko olmadan olmaz

Sonbahar ve kış ayları dendiğinde gardıroplarda yer alan ve uzun süre kalan parçalar genellikle trikolardan oluşur. Günlük hayatımızda kullanmaya alışkın olduğumuz ve kullandığımızda hem sıcak hem rahat hissettiren trikolar bu sezonda özellikle elbise ve hırka olarak karşımıza çıkıyor. Uzun triko elbiselerin çizmeler ile tamamlanmasının yarattığı hoş his ile kemerler yardımıyla güçlenen hırkaların oluşturduğu sıcaklık sezonun detayları arasında yer alıyor.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio