2021 Yılının vazgeçilmez takı trendi

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 12 Ağustos 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Takı, her dönemin olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Günlük hayatta ya da özel günlerde kullandığımız takıların çoğu zaman bir hikâyesi olur. Evlenirken taktığımız alyansımız bizim için evliliğimizi temsil ederken, ilk iş görüşmesine giderken taktığımız minik küpelerimizin hatırası bizde her zaman saklı kalır. Bazı günler evde takıp takıştırırız neyimiz varsa ve bir anda kendimizi daha iyi hissederiz. İşte herkeste yeri ve değeri farklıdır takıların.

2021 Yılının vazgeçilmez takı trendi

Değerli madenler işlenerek kolye, küpe, bileklik ya da bilezik gibi birçok türü olan takılara dönüştürülürler. Herkes kendi bütçesine ve zevkine uygun aksesuarı seçer ve alır. Kimi altın takıları severken kimi gümüş kullanmayı tercih eder. Ancak gelişen teknoloji ve tasarımların her geçen gün göz alıcı hale gelmesi sayesinde çeşitlilik artmaya devam ediyor. Bu sayede herkes bütçesine ve stiline uygun takıyı bulmakta zorluk çekmemiş oluyor.

Gümüş takı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Gümüş takılar günümüzde en popüler olan takılar arasında yer alıyor. Elbette altına kıyasla ulaşılabilir olması bizi gümüşe iten nedenler arasında yer alsa da öyle tasarımlarla karşılaşıyoruz ki gümüş olduğuna inanmakta güçlük çekiyoruz. Ama tabi gümüş bir küpe, kolye ya da bileklik alırken “acaba gerçek gümüş mü?” ya da “hemen kararır mı?” gibi sorular aklımıza gelmiyor değil. Nasıl ki altın alırken güvendiğimiz ya da bildiğimiz bir kuyumcudan almayı tercih ediyorsak gümüş alırken de aynı güveni duymak istiyoruz. Peki, gümüş takı alırken nasıl anlayacağız diyorsanız size vereceğim birkaç tüyo bu konuda yardımcı olacaktır.

Almak istediğimiz gümüş takı üzerinde mutlaka ayarı bulunmalıdır. Gerçek gümüşte ayar üretici tarafından kesinlikle belirtilmiş olur. O nedenle gerçek gümüş üzerinde değer damgası yer alır.

Gümüş, doğası gereği kararır. O nedenle “kararma yapmaz” diyenler yerine “nemli ortamlardan uzak tutarak ya da su ile temas etmesine engel olarak kararmasını geciktirmeniz mümkün” yorumunu ciddiye almanızı öneririm.

Bir gümüş aksesuarın gerçek olup olmadığını anlamak oldukça zordur. O nedenle satın alacağınız yer ya da kişi bu noktada önemlidir.

Gerçek gümüş kaplama ürünler fazla parlak olmazlar.

Gümüş bir takı alırken eğer ürün üzerinde dökülmeler varsa o zaman gerçek gümüş değildir diyebiliriz.

Altının modası hiç geçer mi?

Geçmişte altından üretilen takılar genelde tasarım açısından klasik ve sınırlı olurdu. İş hayatında günlük kullanıma uygun olmayan “ağır” diyebileceğimiz takılar söz konusuydu. Ancak günümüzde altına olan bakış açımızın çoğunlukla değiştiğini düşünüyorum. Çünkü öyle tasarımlar yapıldı ve öyle reklamlarla ya da influencerlar ile bizlere takdim edildi ki, hepimiz hayran kaldık.  Özellikle son yıllarda Atasay markasının tasarımları en dikkat çeken altın takılar oldu. Rachel Araz x Atasay işbirliği ile duyurduğu koleksiyonda yer alan yüzükler ve diğer takılar fazlaca beğenildi. Tabi bu durum altına olan bakış açısını elbette olumlu yönde etkiledi.

Burada hemfikir olduğumuz en önemli noktanın ise fiyat konusu olduğunu düşünüyorum. Çünkü altın gibi pahalı bir madenin bir de işlenerek yorumlanması ve markaların değerlerinin de eklenmesiyle fiyatının artması, altını ayrı bir yere koymamıza yol açabiliyor. Günlük hayatta tercih edilebilecek ya da alınabilecek bir takı olmaktan çok özel günlerde ulaşılabilir bir ürün halini alıyor maalesef. Bu noktada markalar sürece el atarak altın kaplama takıları bizlere sunuyor. Onlar da öyle şık ve estetik duruyor ki takarken ve bakarken bile kişide bir ilgi uyandırıyor.

2021 yılında da zevkli tasarımlara sahip gümüş ve altın kaplama takıları kullandık ve gelecek yıllarda da kullanmaya devam edeceğimizi düşünüyorum. Elbette kurumsal firmaların yanı sıra kendi el işçiliği ile üretim yapan kişiler ve dükkânlar da var. Ancak sizler için bildiğiniz ya da ürünlerinin gümüş veya altın kaplama olduğunu yeni öğreneceğiniz birkaç marka ve 2021 yılında en fazla tercih edilen takıları ile tanıştırmak isterim.

SWAROVSKI

1989 yılından beri hayatımızda olan Swarovski, şık ürünleri ile bizleri etkilemeye devam ediyor. Üretmiş olduğu yüksek kalite kristaller ile kaplanan metal parçalar takıların göz alıcı aksesuarlar haline gelmesini sağlıyor. Markanın ürünlerinde Swarovski Kuğusu logosu yer alıyor.

Swarovski Takı koleksiyonunda kullanılan inciler ise doğal değil taklit inci. Bu incileri elde etmek için ise kristal bir çekirdekten yararlanılıyor. Bu sayede elde edilen Kristal İnci de hem parlak bir ışıltı hem de benzersiz bir ahenkte takıların üzerinde yerini alıyor.

Swarovski, ürünlerindeki metal kısımları genelde rodyum ya da altın kaplama olarak hazırlıyor. Altın takıları 23k altın ile kaplanıyor ve soluk sarı altın kullanılıyor. Pembe altın takıları ise 18k pembe altın kaplanıyor. Bu rengi elde ederken de saf altın ve bakır alaşımından faydalanılıyor.

Collection I, Takılabilen Sihir ismini verdiği koleksiyonu ise bu sezonun en dikkat çeken takılarını bizlere sunuyor. Özellikle koleksiyonda yer alan Dulcis düğme küpeler (Yeşil), Lucent çivi küpe (Tek, mavi, rodyum kaplama) ve Millenia kokteyl yüzüğü (üçgen kesim kristaller, mor, rodyum kaplama) kesinlikle görülmeye değer.

PANDORA

Danimarkalı kuyumcu Per Enevoldsen ve eşi Winnie tarafından 1982 yılında kurulan Pandora, dünyanın en büyük mücevher markaları arasında yer alıyor. 1989 yılında mücevherlerini Tayland’da üretme kararı alan Pandora, zevkli tasarımlara sahip bir marka. 2000 yılında charm bileklik konseptini Danimarka pazarında lanse etmiş ve ardından artan talep ile uluslararası ölçekte büyümeye devam etmişti.

Gerçek malzemelerden modern mücevherler tasarlayan Pandora, yüksek kalitede elde tamamlanmış mücevherleri ulaşılabilir fiyatlarla sevenleri için üretmeye ve pazarlamaya devam ediyor.

Charm’ları ile ünlü olan marka diyebiliriz sanırım Pandora için. Çünkü üretmiş olduğu bu bilekliklerin 925 ayar gümüş, 14 ayar altın kaplama, 14 ayar pembe altın kaplama, 14 ayar altın ve Murano camlı modelleri mevcut.

Bu sezon özellikle Disney x Pandora, Harry Potter x Pandora ve Star Wars x Pandora koleksiyonları ile en sevilen hikâyeleri favori Disney karakterleri ile bir araya getirerek unutulmaz tasarımlara imza attı. Ayrıca koleksiyonlarında belli temaları benimseyen Pandora,  Sevgi, Aile ve arkadaşlar, Semboller ve Renkler, Kutlanmaya Değer Anlar, Kraliyet ve Pandora Friends gibi koleksiyonları da sevenlerinin beğenisine sunuyor.

Charm’ları kullanmanın yeni yollarını arayanlar için ise Pandora Moments Charm Anahtarlık serisini üretti. Anılarını, kim olduğunu ve stilin hakkında bir şeyleri anlatan en fazla 3 charm ekle diyerek alıcılara kendi tasarımlarını oluşturma imkânı da sunuyor.

SO SHIC

Sezgin Group çatısı altında kurulmuş olan So CHIC makası, geleneksel gümüşten farklı olarak modern tasarımları ile gümüşe yorum katan markalardan biri. 60.000’i aşkın modeli ile değişen ve gelişen tasarımlarla yoluna devam eden So CHIC, Türkiye dışında Azerbaycan ve KKTC’de de mağazaları ile büyümeye devam ediyor.

Ürün çeşitliliği oldukça fazla olan markanın, koleksiyon sayısı da oldukça göz dolduruyor. Turkuaz, Zodyak, İtalyan Stili, İnci, Harf, Renkli Taşlar ve Twinkle gibi koleksiyonları olan markanın her zevke hitap edecek ürünleri mevcut.

18 ayar beyaz altın kaplama ve 18 ayar sarı altın kaplama gümüş tasarımları markanın en beğenilenleri arasında yer alıyor. Özellikle 18 ayar beyaz altın kaplama kolye ve bileklikleri ile özel günlerin aranan takılarını ulaşılabilir fiyatlarla sevenlerine sunuyor.

Bu sezonda So CHIC, İsis Koleksiyonu ile ametist taşını, mor rengin büyüsünü ve gizemli etkisini yansıtan şık tasarımları ile oldukça beğeni topladı. Koleksiyonu için kadına bolluk, bereket, pozitif enerji ve şifa sunan tasarımlar olarak bahseden marka, küpe, damla kolye ve asansörlü bileklik modeli ile göz doldurmaya devam ediyor.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio