2021 Modasına dair tüyolar

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 5 Şubat 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Düşük bel olan modeli ile yıllarca verdiğimiz savaş sonra ermiş ve yüksek beli başımızın tacı yapmıştık. Fakat tasarımcılara bu yükseklik yetmemiş olacak ki beller iyiden iyiye yukarı çıkmış vaziyette.

2021 Modasına dair tüyolar

 

Pandemi nedeniyle evlerde olduğumuz bu süreçte ev rahatlığına alışmış hâldeyiz. Gardıroplarımızdaki şık parçalar üst raflara kalkarken boşalan yerlerine pijama takımları, gecelikler ve rahat ev kıyafetleri geldi. Neyse ki artık bizi hem bedenen hem de ruhen zorlayan ve yoran 2020 ile vedalaştık. Kalan enerjimizle 2021’i karşıladık ve kendisinden beklentimiz her anlamda çok yüksek. Eğer 2021 de hazırsa pijama rafları boşalmaya hazırlansın çünkü yerine gelmeyi bekleyen yeni tasarım kıyafetler raflarda ve online platformlarda yerini almış durumda.

 

Şimdi, 2021 yılına dair içinizi ısıtacak renkler ve giymek için sabırsızlanacağınız parçalardan bazıları ile tanışalım…

 

 

Chubby Botlar

 

“Bottega Veneta” markasıyla hayatımıza giren kalın tabanlı botlar artık hemen herkesin dolabında yerini almaya başladı. Ülkemizde de yerli ve yabancı birçok marka bu ve benzeri botları satışa sunuyor. Elbette çok pahalı olanlar olduğu gibi uygun fiyatlı satılanlar da mevcut.

 

Dünyaca ünlü youtuberların ve Instagram’da influencerların kombinlerini tamamladığı ve paylaşmaya doyamadığı bu botların bir sürü de rengi var. Gerek etekle giyilebilecek uzun modelleri olduğu gibi bir Jean ile kombinlenecek kısa boyları da bulunuyor.

 

Görüntüsü nedeniyle kaba olduğunu düşünenler olduğu kadar hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan bu botların erkek müşterileri de oldukça fazla.

 

 

Jean Belleri Yükselmeye Devam Ediyor

 

Yalnızca gardırobumuzun değil hayatımızın olmazsa olmaz parçaları arasında olan Jean… Düşük bel olan modeli ile yıllarca verdiğimiz savaş sonra ermiş ve yüksek beli başımızın tacı yapmıştık. Fakat tasarımcılara bu yükseklik yetmemiş olacak ki beller iyiden iyiye yukarı çıkmış vaziyette.

 

Bu yıl özellikle mini hırkaların, bluzların ve sweatshirtlerin altında her rengini gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Tek sorun şu ki bellerimizin daha da incelmesi şart oldu!

 

 

Kumaş Pantolonda İspanyol Esintisi

 

Kumaş pantolon deyip geçmememiz gerektiğinin hatırlatıldığı hatta yüzümüze vurulduğu bir yıla hazır mısınız? Hazır olmayanların bir an evvel hazırlanmasını ve gardırobunda yer açmasını tavsiye ederim. Çünkü hafızalarımızda yer eden o sıkıcı görüntüden kurtulan kumaş pantolonlar artık bambaşka bir havaya büründü. Son yıllarda çeşitli kesimlerine şahit olduğumuz kumaşlar artık İspanyol esintisi altında salınıyor.

 

Bir bluzla, ince triko bir kazakla ya da basic tişörtle keyifli bir ikili olan kumaş pantolonları kendi renklerinde ceketlerle takım hâlinde de sıklıkla gördük. Dört mevsim giyilebilir kumaşlardan üretiliyor olmaları da onları cazip kılan bir başka etken.

 

Dünyaca ünlü markaların yeni yıl kreasyonlarında sıklıkla yer verdiği bu parça, tercih edilen renk seçenekleri ile de şaşırtmaya devam ediyor.

 

 

Takım Takım

 

Özellikle pandemi dönemi ile ev giyiminin ön plana çıkması bu alandaki ürün yelpazesinin iyice genişlemesini sağladı. Eskiden alt üst takım giymekten kaçınır ve giyenleri gördüğümüzde pek de hoş yorumlar yapmazdık. Ama artık ev rahatlığının sokağa iyiden iyiye yansımasıyla sweatshirt ve sweatpant şıklığı kaçınılmaz bir hâl aldı. Genelde alt ve üst olarak iki parçadan oluşan ve rengârenk olan bu takımlara birçok markada rastlamak mümkün.

 

 

Maske Deyip Geçme!

 

Hayatımızın hatta yüzümüzün bir parçası hâline gelen maskelere alışmakta başta çok zorlandık. Renksiz görüntüsü ile bizlere hastalığı çağrıştıran maskeler artık yerlerini yavaş yavaş giysilerimize uyumlu aksesuarlara bıraktı. Markalar yalnızca renk ve desenleriyle yeni tasarımlar çıkarmakla kalmayıp kullanım kolaylığı sağlayacak çeşitler de geliştirdiler. Kutularda çoklu olarak satılan maskeler yazında kişiye özel tasarım ürünler olarak da satışa sunuluyor. Öyle ki gelinliğinize uygun tasarım maske kullanmanız bile mümkün.

 

 

Küpeler Küpeler

 

Tarih boyunca aksesuar kadınlar için en eşsiz parçalardan olmuştur. Bazen gelenekler bunu gerektirmiş bazen de zevkler buna yol açmış ama hiçbir şey aksesuar çeşitliliğinin her yıl artmasına engel olamamıştır. Aksine akıl almaz modeller tasarımcılar ve modacılar aracılığıyla bizlerle buluşmuştur. Günümüzde farklı maddeler temel alınarak üretilenleri olduğu gibi altın, pırlanta, gümüş veya değerli taşlardan oluşan aksesuarlar da hâlâ gözde…

 

Minik ve şık küpelerin yerlerini son yıllarda büyük ve gösterişli olanlara bıraktığını görüyoruz. Bu yıl da durum değişmiyor ve kullanılan pırlantalar, yarı değerli taşlar ve Swarovskiler ile yine küpeler sahnedeki yerini alıyor. 2021 yılının en dikkat çeken parçalarından biri ise “Balmain” marka akrep küpe oluyor.

Büyüyen Portföyler

 

Portföy çantalar, günlük hayatımızda kullandığımız hem şık hem de rahat olmayı sağlayan en önemli aksesuarlardan. Genelde tek elimizle tutarak kavradığımız bu çantalar artık daha geniş ve büyük vaziyetteler. “Louis Vuitton” ve “Chanel” gibi bazı markalar da ise portföy çantalara eklenen askılar görmekteyiz.

 

 

Kışın Vazgeçilmezi Kabanlar

Geçtiğimiz yıllarda gündemimize oturan oversize kabanlar, renkli şişme montlar ve desenli mantolar bu yıl daha da renklenerek podyumdaki yerini alıyor. Özellikle kadife kabanlar hem kadınlar hem de erkekler için bu yılın en dikkat çeken parçaları arasında olacak gibi görünüyor.

 

Büşra HACIHASANOĞLU

Etiketler:
Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio