Yumurtalısından, baharatlısına… Birbirinden farklı kültürlere ait kahveler! İçtiğiniz kahvenin nereye ait olduğunu biliyor musunuz?

Merjam Yazar: Merjam 5 Ekim 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Kahve sadece bizim kültürümüzde değil dünyanın pek çok ülkesinde sevilen, değer verilen önemli bir içecek olarak tarihteki yerini almış. Günlük yaşamın ve sosyal hayatın bir parçası olmuş. Geçmişten bugüne nesiller boyunca yaşatılan gelenekleri, toplumsal hayata etkileri, tüm ritüel ve seremonileriyle kültürel mirasımız kahveye sahip olduğumuz için çok şanslıyız…

Yumurtalısından, baharatlısına… Birbirinden farklı kültürlere ait kahveler! İçtiğiniz kahvenin nereye ait olduğunu biliyor musunuz?

Dünyanın her yerinde içilen kahve, farklı farklı şekillerde hazırlanır. Dünyayı birbirine bağlayan bu içecek, hem sıcak, hem soğuk çeşitleri ile sofralarda kendine yer bulur. Aynı zamanda bazı ülkelerde alkollü, bazı ülkelerde ise daha sert bir şekilde sunulur. Peki, dünyada kahve kültürü nasıldır? Olur da, başka ülkelere giderseniz mutlaka denemeniz gereken kahve çeşitlerini sizler için derledik. 

Baharatlı kahve, Fas

Baharatlı kahve, Fas
Susam, karabiber ve Hindistan cevizi gibi baharat karışımlarının kahve çekirdekleriyle birlikte öğütülmesiyle yapılan bu ilginç Fas kahvesi, alışılmışın dışında bir tat sunuyor. Özellikle kış aylarında çok sevilen baharatlı kahve baskın tadıyla hayran bırakıyor.


Bonbon kahvesi, İspanya

Bonbon kahvesi, İspanya
Süt ve kahvenin illüzyonu diyebileceğimiz İspanyolların bonbon kahvesi, alışık olduğumuz kahvelere hiç benzemiyor. Özel bir kahveyle yapılan bonbonda, süt ve kahve ilk başta birbirine karışmıyor. İçerken sürekli karıştırmak gerekiyor.


Buna, Etiyopya

Buna, Etiyopya
Kahve çekirdekleri kavrulur, öğütülür, demlenir, süzülür ve kahve olarak servis edilir.


Café au lait, Fransa

Café au lait, Fransa
Bir fincanda kahve, yanında da bir fincan süt ile servis edilir.


Café Cubano, Küba

Café Cubano, Küba
Sütle değilde şekerle yumuşatılmış kahve.


Café de olla, Meksika

Café de olla, Meksika
Geleneksel olarak kil çömlek içinde hazırlanır. Tarçın ve siyah şeker ile servis edilir.


Çaylı kahve, Hong Kong

Çaylı kahve, Hong Kong
İngilizlerden alışık olduğumuz sütlü çaya farklı bir soluk getiren Hong Kong’ a özel bu kahve, ilk yudumdan itibaren güçlü bir izlenim bırakıyor. Yapımı ise oldukça ilginç. Siyah çay, biber, süt ve kahvenin karışımıyla ortaya sıra dışı bir tat çıkıyor.


Flat White, Avustralya/ Yeni Zelanda

Flat White, Avustralya/ Yeni Zelanda
Latte, Espresso ve 180ml süt ile yapılıyor.


Frappe, Yunanistan

Frappe, Yunanistan
Frappe, Yunanistan’da hemen her öğünde, misafirliklerde, sahilde, yaz kış favori olan bir kahve. Kahve, dondurma, süt ve biraz da buzlu suyla hazırlanan kahve, ülkemizde de seviliyor. Frappe, çikolatalı ya da kremalı seçenekleriyle de her zevke hitap ediyor.


Irish Coffee, İrlanda

Irish Coffee, İrlanda
İrlanda’ya özgü bir kahve kokteyli olan Irish Coffee, tüm dünyaya nam salmış bir kahve çeşidi. Irish Coffee’nin üstünde bulunan köpük, kahveye giriştir. Fakat devam ettikçe alt katmana inersiniz ve vücudunuzda o sıcaklığı hissetmeye başlarsınız. Alkollü bir kahvedir.


Kan Kohi, Japonya

Kan Kohi, Japonya
Japonların değişik adetleri. Konserve kahve. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ancak, kışın sıcak, yazlarıysa soğuk servis edilirmiş. Marketlerde ve kahve makinelerinde satılıyormuş.


Lagrima, Arjantin

Lagrima, Arjantin
Bu tadı sütlü kahve değil de kahveli süt olarak tanımlamak daha doğru olur. İçerisinden yoğun köpürtülmüş sütle, yumuşak içimli bir filtre kahve olan lagrima, sert kahvelerden hoşlanmayanların tercihi.


Laponya kahvesi, Finlandiya

Laponya kahvesi, Finlandiya
Kuzey ışıkları başta olmak üzere, benzersiz kar manzarası ve masalsı otelleriyle dikkat çeken Laponya, kahvesiyle de gezginlerin gönüllerinde yer etmeyi başarıyor. Bu kahveyi ilginç yapan kısmı ise yöresel bir peynirle servis ediliyor olması. Peynirler filtre kahvenin içine dökülüyor ve kahve bitiminde en son kaşıkla yeniyor.


Limonlu espresso, İtalya

Limonlu espresso, İtalya
En çok kahve çeşidinin olduğu ülkelerden biri tartışmasız İtalya’dır. Sabah ilk iş olarak kahve içen İtalyanların Limonlu Espresso’ya bayıldığını biliyor muydunuz?


Pharisaer, Almanya

Pharisaer, Almanya
Tıpkı Türk kahvesinin Türklerle bütünleşmesi gibi, Almanlar da Pharisaer kahvesiyle tanınıyor. İçerisinden bir miktar alkol bulunan kahve, krema ile hazırlanıp servis ediliyor.


Portakallı kahve, Jamaika

Portakallı kahve, Jamaika
Limonlu kahve olur da portakallısı olmaz mı? Jamaika’da çok tutulan portakallı kahve, bir miktar alkol ile karıştırılıyor ve yanında portakal dilimleriyle servis ediliyor. Bu kahve en az yerliler kadar turistlerce de çok seviliyor.


Thai Iced Coffe, Tayland

Thai Iced Coffe, Tayland
Sütle kıvam katarak hazırlanan kahve, yöresel yemeklerin üzerine adeta ilaç gibi geliyor. 4 kişilik glütensiz Thai Iced Coffe için gereken malzemeler; yarım çay kaşığı badem özü, 3 yemek kaşığı toz şeker, 4 bardak çift çekirdekli demlenmiş kahve, 2 bardak krema, 3 adet kakule tohumu ve buz.


Touba kahvesi, Senegal

 Touba kahvesi, Senegal
Bu kahveyi ilginç yapan, kahve çekirdeklerine kavrulurken cin biberi eklenmesi. Hafif acımsı ve sert bir kahve olan Touba kahvesi, güne erken başlayanlar için iyi bir fikir olabilir.


Türk Kahvesi, Türkiye

Türk Kahvesi, Türkiye
Hoş sohbetlerin bahanesi, turistlerin gözdesi, tabii ki kahvelerin kahvesi ‘Türk kahvesi’ güne başlamamızda önemli rol oynuyor. Özellikle bol köpüklü, közde pişmiş Türk kahvesi, dünya çapında büyük ilgi görüyor.


Yumurtalı kahve, Vietnam

Yumurtalı kahve, Vietnam
Kulağa biraz tuhaf gelse de Vietnam’da yumurtalı kahve çok ünlü. Hatta İskandinav ülkelerinde ağırlıklı olarak kahvaltılarda içilen bu ilginç kahvenin yapımı da çok kolay. Adından da anlaşılacağı gibi içerisinde her fincan için bir adet yumurta sarısı bulunuyor. Ayrıca süt ve şekerle karıştırılan bu sıcak kahve, sporcular için de iyi bir alternatif.


Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı