Protein deposu yumurta diyeti nedir? Nasıl yapılır?

Merjam Yazar: Merjam 26 Şubat 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Yaz aylarının yaklaşmaya başlamasıyla hızlı kolay kilo vermek isteyenler diyet çeşitlerini araştırmaya başladı bile. Son yıllarda özellikle ünlülerin mucize diyet sırları arasında bulunan yumurta diyeti nedir, nasıl yapılır, günde kaç tane yumurta yemeli? İşte detaylar...

Protein deposu yumurta diyeti nedir? Nasıl yapılır?

Son günlerin popüler diyetleri arasında “yumurta diyeti” de bulunuyor. Kısa zamanda fazla kilo verenlerin sıklıkla bahsettiği yumurta diyeti, günlük protein ihtiyacını karşılamaya yönelik hazırlanır. Elbette, yumurta diyeti listesinde yalnızca yumurta bulunmuyor. Bu diyette, zengin protein kaynağı yumurtanın yanında bolca sebze ve bitki çayları da bulunuyor. Tabii ki yumurta diyetinin detaylarından bahsetmeden önce, her diyetin kişiye özel hazırlandığını ve herhangi bir bitkisel kür ya da diyet listesi uygulamadan önce muhakkak hekiminize danışmanız gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Neden haşlanmış yumurta?

Yumurta diyetinin birkaç çeşidi bulunur; ancak hepsinin ortak noktası, içecek olarak yalnızca su veya sade kahve, çay, maden suyu, bitki çayları gibi kalorisiz içecekler tüketmektir. Meyve, ekmek, makarna ve pirinç gibi karbonhidrat ve doğal şeker bakımından zengin besinler bu diyet listesinde yasaklanmıştır. Diyet 14 gün boyunca devam eder.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği öğünleri bulunur. Atıştırmalıklar da diyet listesinin yasakları arasında yer alıyor. Yumurta diyetinin birkaç versiyonu bulunurken, hepsi aynı şekilde çalışır. Güne yumurta ile başlanır ve gün boyu az porsiyon yağsız yumurta yemeye devam edilir. Haşlanmış yumurta tercih edilmesinin sebebi ise protein oranının yüksek olması ve yağ içermemesi.

Yumurta diyeti listesinde neler var?

Pazartesi

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: Salata + tavuk

Akşam yemeği: 1 portakal, salata ve 2 yumurta

Salı

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: 2 pişmiş yumurta + buharda pişirilmiş sebzeler

Akşam yemeği: 1 porsiyon balıklı salata

Çarşamba

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: Salata + tavuk

Akşam yemeği: 1 portakal + vejetaryen salata + 2 yumurta

Perşembe

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: Buharda pişirilmiş sebzeler + az yağlı peynir + 2 yumurta

Akşam yemeği: Salata + tavuk

Cuma

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: Ton balıklı salata

Akşam yemeği: Salata + 2 yumurta

Cumartesi

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: Salata ve tavuk

Akşam yemeği: Meyve

Pazar

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt

Öğle yemeği: Buharda pişirilmiş sebzeler + tavuk

Akşam yemeği: Öğle yemeğiyle aynı

Yumurta diyeti nasıl yapılır?

Yumurta diyetinin geleneksel versiyonunda, her öğünde yumurta, tavuk veya balık gibi başka bir yağsız protein kaynağı yemelisiniz. Düşük karbonhidratlı sebzeler veya greyfurt ve portakal; kahvaltı ve akşam yemeğine dâhildir. Bir haftalık yemek planlaması yukarıdaki gibi olacaktır.

Yan etkileri nelerdir?

Yumurta yemenin en yaygın yan etkisi, karbonhidrat noksanlığı nedeniyle enerji eksikliğidir. Bu diyete geçmek mide bulantısı, kabızlık, gaz ve ağız kokusuna da yol açabilir. Bunun nedeni, sindirim sisteminizin uyum sağlama sürecidir.

Yumurtada lif bulunmadığından, diyet listenize lif bakımından zengin diğer yiyecekleri de eklemeniz gerekir. Bu şekilde bağırsak sağlığınızı korumuş olursunuz. Bu tür bir diyet sürdürülebilir değildir, bu nedenle bu diyetten sonra sağlıklı bir beslenme rutininiz olması önemlidir. Aksi takdirde verilen kilolar, fazlaca geri alınır.

Kaynak: Karar

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı