Deri soyulması, cilt soyulması yaz aylarında sıklıkla karşımıza çıkar. Bunun temel sebebi güneşten kaynaklanan yanıklardır. Bunun yanı sıra deri soyulmasına neden olan başka çevresel faktörlerde mevcuttur. Deri dökülmesine sebep olan etkenler nelerdir? Evinizde kolaylıkla ulaşacağınız malzemelerle deri döküntüsü nasıl tedavi edilir? Sizler için derledik.
Terquamation olarak bilinen cilt soyulması, cildinizin dış katmanının soyulmasıdır. Deri soyulması her yaşta görülebilir. Medikal destek alınması gereken bir sorun değildir. Cilt soyulmasının temel sebeplerini sıralayalım.
Yaz- kış güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirin.
Dudaklarınızı ihmal etmeyin, en az 15 SPF olan bir dudak kremi kullanın.
Şapka, güneş gözlüğü mutlaka kullanın.
Sıcak duş cildinize hasar verebilir.
Cilt soyulmasına birebir doğal ürünler nelerdir?
Zeytinyağı, Salatalık, Şeker, Yulaf, Hindistan Cevizi Yağı, Elma Sirkesi, Vazelin, Kakao Yağı, Aloe Vera
Zeytinyağı
Yiyebildiğiniz her ürün cildinizde yan etki oluşturmayacaktır, güvenilirdir. Vücut için en doğal ve en kaliteli nemlendirici zeytinyağıdır. Cildi besler ve nemli kalmasına yardımcı olur. Zeytinyağı kullanımında dikkat edilmesi gereken az miktarda parmağınıza almanız ve cildinize masaj yapmanızdır. Fazlası tüylenme sorununa sebep olacağından az miktarda tercih etmelisiniz. Düzenli olarak günde üç defa masaj yapabilirsiniz.
Salatalık
Salatalık içerisinde yüksek oranda su bulundurmaktadır. Salatalığı rendeleyip cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizde maske kıvamında 10 dk bekletmeniz ve sonrasında su ile temizlemeniz yeterlidir. Cildiniz gerekli neme ulaşana kadar günde iki defa yapabilirsiniz.
Şeker
Cildin en doğal peeling yöntemidir. Kuru cildinize ve soyulan bölgeye kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Esmer şeker daha iyi sonuç verecektir.
Şeker peelingi için öneri;
2 yemek kaşığı kahverengi şeker, 1 yemek kaşığı toz şeker, az miktarda Hindistan cevizi yağı
Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar malzemeleri karıştırın. Peeling şeklinde cildinize uygulayın ve suyla durulayın.
Yulaf
Yulaf cildinizi besleyecektir. Ama yine bir karışım hazırlamanız gerekmektedir. Kaşıntı ve ölü derinin vücuttan uzaklaşması için yulafı toz haline getirip dilerseniz zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağıyla karıştırabilirsiniz. Karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın ve bir müddet bekleyin.
Hindistan Cevizi Yağı
Son dönemde popülerliğini koruyan bir ürünle karşınızdayız. E vitamini açısından zengin olan Hindistan cevizi yağını kullanarak deri soyulmasına engel olmakla kalmaz cildinizdeki parlamaya şahit olursunuz. Hindistan cevizi yağından tam anlamıyla sonuç elde etmek için masaj yapmayı ihmal etmeyin. Her duş sonrasında yenilenen cildinize Hindistan cevizi yağı sürerek kurumanın önüne geçebilirsiniz. Muhteşem kokusu ve dokusuyla Hindistan cevizi yağını saçınıza da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Elma Sirkesi
Elma sirkesi antibakteriyel özelliğe sahiptir. Kaşınma hissini azaltan elma sirkesi, soyulmayı durdurur ve hücrelerin iyileşmesine destek olur. Elma sirkesini gün aşırı yada hassas ciltler için iki günde bir şeklinde uygulanmalıdır.
Vazelin
Vazelin en kısa sürede çözüm verecek yöntemlerden birisidir. Derinin soyulduğu bölgeye günde birkaç defa vazelin sürmeniz yeterli olacaktır.
Kakao Yağı
Kakao yağı bronzlaşmak için sıklıkla tercih edilse bile cilt hasarları için de rahatlıkla kullanılabilir. Öncesinde duş almak ve yağı az miktarda masaj şeklinde uygulamak kaliteli sonuç almanızı sağlayacaktır.
Aloe Vera
Doğadan gelen mucize aloe vera… Cilt hücrelerinin yenilenmesine destek olan bitki, E vitamini ve antioksidan mineraller bakımından oldukça zengindir. Düzenli kullanımı gözle görülür iyileşme sağlayacaktır. Jel olarak kullanabilirsiniz.