Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!
Her geçen gün daha fazla sayıda Türk tasarımcı moda dünyasında adını duyurmaya ve yeni tasarımları ile göz doldurmaya başladı. Kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan çantalar, Türk tasarımcıların en gözde ürünleri arasında yer alıyor. Yalnızca dünyaca ünlü markaları kullanmak bazı tüketiciler için cazip bir tercihken yerli üretim tasarımların göz ardı edilmemesi gerektiğini sizlere zevkle anlatacağım. İşte karşınızda muhakkak keşfetmeniz gereken Türk menşeli çanta markaları…
MEHRY MU
2010 yılında Güneş Mutlu’nun hayalperest ideallerle kurmuş olduğu marka Mehry Mu, tasarımcılarının ifadesi ile tam da “ruhu olan” çantaların markası olarak adlandırılıyor. Zarif ve romantik unsurları içinde barındıran bu çantalar, hikâyesini alıcıyla buluşturuyor.
Güneş Mutlu, ailesinden gelen girişimcilik ruhuyla kariyerine ilk adımı dekorasyon ve moda temalı bir online alışveriş sitesinde attı. Ardından kendi zevkine hitap eden çantaları bulmakta zorluk çektiğini fark edince kendi estetik ve şiirsel anlayışını çeşitli alanlardan aldığı ilham ile harmanlayarak kendi tasarımlarını oluşturdu. Satışlardan sağlanan gelirin bir kısmını koruma altında olan çocuk ve gençler için çalışan Kırmızı Çocuklar Derneği’ne bağışladı.
Günümüzde Jennifer Lawrance ve Olivia Palermo gibi dünyaca ünlü isimlerin ilgi odağı olmayı başaran Mehry Mu markası, Le Bon Marché Paris ve Net-à-Porter.com gibi kült moda sitelerinin de odağında bulunuyor.
İstanbul Bebek’te Showroom’u olan markaya Beymen mağazalarından da ulaşılabilir. Ayrıca Net-à-Porter, Brown’s Fashion, Farfetch, The Modist, 24 Sevres ve Monnier Freres; markanın uluslararası satış kanalları arasında bulunuyor. Mehry Mu, Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Amerika, Güney Amerika, Kanada, Asya, Avrupa, Avustralya ve Orta Doğu’da yer alan birçok şehirde kullanıcıları ile buluşmaya devam ediyor.
Lüks tasarım çanta markası olan Mare Atelier, sürdürülebilirlik ve el işçiliğini ön plana alarak kuruldu. Çevreye duyarlı bir tüketim anlayışına sahip olan marka, ürünlerinde geri dönüştürülebilir aksesuar ve kumaşları tercih ediyor. Sınırlı sayıda üretim yapan Mare Atelier; salt vegan boya, deri ve kumaş kullanarak markasının çevreye duyarlı tutumunu sürdürüyor. Markanın birinci önceliği ise %100 çevreye duyarlı üretim yapabilmek.
Markanın kurucusu Kardelen Sönmez, Türkiye ve İtalya’da sürdürülebilir moda ve çanta tasarımı alanında eğitim aldı. 2017 yılında ise İstanbul’da kendi markası olan Mare Atelier’i kurdu. Tasarımcının kız kardeşi, marka ve finans yönetimi konusunda şirket bünyesinde yer aldı. Sönmez’in annesinin de marka için çalışmaya başlamasıyla birlikte bir aile şirketi olan Mare Atelier hızla büyümeye devam ediyor.
Yüksek kaliteye ve özgün bir tasarıma sahip olan çantalar, televizyon dünyasının da dikkatini çekti. Fox Tv’nin sevilen dizisi Yasak Elma’da Şahika karakteri markanın çantasını görünür hâle getirdi.
Markaya; Brandroom, Beymen, Galeries Lafayette, Harvey Nichols, Barners, Mutlu Mikrop ve Wondrous mağazaları ile online alışveriş sitelerinden ulaşılabilir.
Deniz Karmona Benbiçaço ve Rozita Kandiyoti tarafından kurulan Rossea, son günlerde öne çıkan Türk markaları arasında yer alıyor. Rossea, süet ve deri malzemeleri tercih ediyor. Renkli ve dikkat çeken tasarımlara sahip marka, Türkiye’nin yanı sıra Milano, Dubai, Londra, Cenevre, Stockholm ve Asya’da satışa sunuldu.
Marka, popüler el işi örgüsü olarak bilinen “Signature” nakışına her sezon tasarımlarında yer veriyor. Nakış ile sağlanan zarafet, çeşitli renklerle desteklenerek ürünleri daha ilgi çekici hale getiriyor.
Markanın kurucusu ve tasarımcılarından olan Deniz Benbiçaço, tasarımlarında rengin önemine dikkat çekiyor. Sezonda kullanacakları renkleri seçerken çok titiz davranan tasarımcılar, el işçiliği deri detaylar ile kullanıcılarına özel tasarımlar sunuyor. Ayrıca kullanmış oldukları süet, deri ve egzotik derilerin tamamı, ayrı ayrı kalite kontrol süreçlerinden geçiyor.
İstinye’de Showroom’u olan markaya kendi online sitesi üzerinden de ulaşılabilir.
Marché İstanbul, 2018 yılında Nazlı Bozdağ tarafından kuruldu. Mazide kalan rafine şehir hayatından ilham alan marka, İstanbul’un bonmarşelerini canlandırmayı amaçlıyor. Lokal üreticileri buluşturan marka, aynı zamanda çok yönlü bir bakış açısına sahip. Kullanıcılarına; sade, zamansız ve sürdürülebilir modelleri ile günün her saatine uygun ürünler sunuyor.
Marché, gündelik ve geleneksel malzemeleri yeniden yorumlayarak rafine zevk sahibi olan ve çabasız bir tarz arayanlara hitap ediyor.
Nazlı Bozdağ markası için “Marché İstanbul’da sezonlar yok.” diyor. Bu durum markayı sezon bitiminde yeni koleksiyon yetiştirme telaşına da sokmamış oluyor.
Marché; doğa ile haşır neşir, lüks tüketime kapılmayan ve kendi dünyasında yaşayan bir kadının hikâyesini anlatıyor. Markanın, sosyal medya sayfasında eski İstanbul paylaşımları dikkat çekiyor.
Markanın en fazla ilgi gören ürünü ise su geçirmez mumlu kanvastan tasarlanmış Lido bag’leri. Kumaşları, renkleri, boyutları ve formları itibarıyla günün her saatine uygun olan çantalar, oldukça kolay taşınabilme özelliğine sahip. Ayrıca Lido tote modeli, oversize bir forma sahip, dolaysıyla birçok eşyayı aynı anda içine sığdırabilirsiniz.
Bozdağ, Büyükada’da bulunan Splendid Palas ile özel bir seri için iş birliği yaptı. Bu özel seride yer alan çantaların tasarımında Splendid Palas’ın renk paleti kullanıldı. Tasarlanan seri, günün her anına uygun alternatifleri içinde barındırıyor. Bu seri tasarlanırken, uzun bir hafta sonu tatili için adaya giden bir kadın ve eşyalarını koyabileceği gerek plaja giderken gerek bisiklete binerken kolaylıkla taşıyabileceği bir çantalar hayal edildi.
Marché İstanbul, Souq Dükkân ve kendi internet sayfası üzerinden ürünlerini kullanıcılar ile buluşturmaya devam ediyor.
Manu Atelier, iki kız kardeş olan Beste ve Merve Manastır tarafından Şubat 2014’te kuruldu. Aile şirketi olan markanın arkasında 1961 yılına dek uzanan bir birikim mevcut. Babaları Adnan Manastır, kendi tasarımı olan çantaları, 1976’da “Yeşim Çanta” adıyla sundu.
Yeşim Çanta’nın tarihiyle şekillenen Manu Atelier ise günümüzde modern tasarımlar yapmaya devam ediyor. Markanın logosu da Adnan Manastır’ın yıllar önce kendi markası için elle çizmiş olduğu tasarıma dayanıyor.
Yılda dört koleksiyon çıkaran marka, bu koleksiyonların ikisini yaz ve kış için diğer ikisini de mevsim girişlerinden önce olmak üzere tasarlıyor. Ayakkabı ve çantaya odaklanarak koleksiyonlarda; baba ve kızlarının dâhil olduğu bir tasarım süreci yaşanıyor. Sokak’tan ilham alan tasarımlar esnasında sorulan soru ise şu şekilde; “Bu kadın nasıl bir çanta takmak ister?”
Çıkarılan dünya çapında da tutulmuş olan Pristine modeli, Manu Atelier’in yıldız ürünü. Mini versiyonu da bulunan model, Manu Atelier’in imzası haline gelmiş durumda. Tasarımların oldukça basit tutulduğu marka detaylarla zenginleştiriliyor. 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonu için Lara Stone ile bir kampanya çeken marka, farklı işbirliklerine de sıcak bakıyor. Marka kurucularından Merve ise Forbes’un 30 Under 30 listesine Art&Culture kategorisinde girdi.
Türkiye’nin yanı sıra; Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere, Çin, Avrupa gibi ülkelerde markaya ulaşmak mümkün. Ayrıca Vakkorama, Stylebop,V2K Designers, Net-a-Porter ve Harrods üzerinden de ürünlerin satışı sürüyor.
Büşra Hacıhasanoğlu
Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı