Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!
Bebeklerin bağırsak düzeni birçok şeye etki edebilir. Konuyla ilgili ebeveynlere birkaç önemli tüyoyu kaleme aldık.
Yaşadıkları sıkıntıları ağlayarak anlatan bebeklerin, kaka yapmalarının gecikmesi ya da yaparken zorlanmaları ve ağlamaları kabızlık belirtileri olarak tanımlanır. Bebeğin kaka yapma sıklığında azalma, karın bölgesinde şişlik ve iştahında azalmalar da kabızlığa işaret eder. Peki, bebeklerde kabızlık neden olur, nasıl geçer, ne iyi gelir? İşte bebeklerde kabızlık hakkında bilinmesi gerekenler…
Mamanın sindirimi zor olduğundan, mama ile beslenen bebeklerin, anne sütü ile beslenen bebeklere göre kabız olma ihtimalleri daha yüksektir. Kabızlık yaşayan bebeklerin bu sorundan kurtulmaları ve rahatlayabilmeleri için yapılacak birkaç yöntem bulunmaktadır.
Kabızlık sorunu olan bebeklerde bacaklara bisiklet sürer gibi hareket yaptırmak, bağırsaklarda hareketlenmeyi tetikleyerek dışkılamayı kolaylaştırır.
Bebeklerin karnına tek elle yumuşak, dairesel hareketlerle masaj yapılması yoluyla bağırsak hareketleri artırılabilir. Bebeklere ılık banyo yaptırılması bağırsak hareketlerini tetiklediği için yararlı olabilir.
Bebeklerde anal bölgeden ateş ölçmeye yarayan rektal termometrelerin kullanılması dışkılamayı tetikleyebilir. Ya da doktor tavsiyesiyle dışkılamanın kolaylaştırılıp anal bölgede yaralanmanın önlenmesi adına anal bölgeye fitil veya gliserin uygulaması yapılabilir.
Geçmeyen kabızlık şikâyeti için bebeğin genel durumu incelenmeli ve detaylı muayene ile olası hastalık bulguları için bir doktora başvurulmalıdır.
Kaynak: NTV
Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı