Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!
Bebeğinizin dünyaya sağlıkla gelmesi için hamileyken tükettiğiniz besinler kadar, tüketmedikleriniz de önemli. İşte "Hamilelikte ne yemeli? Nelerden uzak durmalı?" sorularının yanıtı...
Sağlıklı bir yaşamın kaynağı sağlıklı bir beslenme düzenidir, hal böyleyken yeni bir yaşamın kurulduğu hamilelik döneminde, annenin beslenme biçiminin bebeğin sağlığını doğrudan etkilediğini düşünebiliriz. Annenin yeterli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi, bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması için elzemdir. Bununla birlikte, annenin bebeğe tehlikeli olabilecek şeylerden uzak durması da son derece önemli. İşte hamilelik döneminde tüketilmemesi gereken besinler…
Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri hamilelikte tüketilir mi?
Pastörizasyon işlemine tabi tutulmayan süt ve bu sütten yapılan ürünlerin Listeria bakteri taşıma ihtimalleri vardır ve bu bakterinin yol açtığı enfeksiyon, düşük veya ölü doğuma sebep olabilir. bu yüzden hamilelik döneminde tükettiğiniz süt ve süt ürünlerinin pastörize edilmiş olduğundan emin olun. Marketlerde satılan kutu sütlerin hepsi pastörize edilmişken, çiğ süt olarak satın aldığınız sütleri kaynatmak yeterli olmayabilir.
Hamileler sushi yiyebilir mi?
Hamileyken çiğ veya az pişmiş bütün et ürünlerinden uzak durmanız gerekir. İyi pişmemiş et ürünlerinin toxoplazma bakterisi üretme ihtimali vardır ve bu da düşük yapmaya sebep olabilir.
Hamileler sakatat yiyebilir mi?
Hayvan iç organları, yüksek miktarda A vitamini içerebilir, bu da bebek için tehlikeli olabilir. hamilelik döneminde sakatat, özellikle karaciğer tüketmekten kaçınmanız önerilir.
Hamilelikte rafadan yumurta tüketilir mi?
Yumurta, birçok besin değeri için iyi bir kaynak olsa da yeteri kadar pişirilmediğinde Salmonella bakterisini üretebilir. Bu bebeğinize direkt zarar vermese de sizin gıda zehirlenmesi yaşamanıza sebep olabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde tükettiğiniz yumurtanın iyi pişmesine dikkat edin, yeteri kadar pişirdiğiniz yumurtada ısı, bakteri oluşumunu önleyecektir.
Hamilelikte çiğ filizler yenilir mi?
Özellikle salatalarda, filizlendirilmiş bakliyatları kullanımı sağlıklı bir seçim olarak görülür ve besin değerleri düşünüldüğünde bu doğru bir yaklaşımdır ancak bu tohumların filizlendirilmesi için gereken nemli ortam bakterilerin üremesi için de idealdir ve yıkanarak temizlenmeleri pek olası değildir. Pişirerek bu bakterileri öldürmek mümkünse de hamilelik sürecinde çiğ filizlerden kaçınmanız gerekir.
Pastörize edilmemiş meyve suları hamilelikte tüketilir mi?
Vitamin kaynağı olsalar da pastörize edilmemiş meyve suyu tüketmek faydadan çok zarar getirebilir. Yine içeriğinde herhangi bir zararlı mikroorganizma üremediğinden emin olmak için seçiminizi pastörize edilmiş meyve sularından yana kullanmalısınız.
Kaynak: HT HAYAT
Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı