Fado’nun usta ismi Mariza, Türkiye’ye geliyor  

Merjam Yazar: Merjam 29 Eylül 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Bugüne kadar dört kıtada, dünyanın saygın konser salonlarında hayranlarıyla buluşan Mariza, Türkiye’ye geliyor. İstanbul ve Ankara’da konser verecek olan sanatçı açıklamalarda bulundu.

Fado’nun usta ismi Mariza, Türkiye’ye geliyor  

Mariza, Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri kapsamında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

AKM ve CSO ADA’da sanatseverlerle buluşacak

Grammy’e 3 kez aday gösterilen sanatçı, Fado müziğini ve bu müziğin geleneklerini yaşatmayı amaçlıyor. UNESCO’nun Kültürel Miras listesine aldığı Fado geleneğine çağdaş bir yorum katan Mariza, Lizbon’un Mouraria kasabasında dünyaya geldi. Sanatçı Mariza, 1999’da ünlü Fado şarkıcısı Amalia Rodrigues’in adını taşıyan vakıf tarafından “Fado’nun Sesi” ilan edilirken, “Portekiz kültürünü yurt dışında en iyi temsil eden sanatçı” unvanı aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde 2 Ekim’de AKM’de konser verecek olan sanatçı, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında da 3 Ekim’de CSO Ada Ankara’da sahne alacak.

“Eminim önceki tecrübelerim gibi harika konserler olacak”

Sanatçı Mariza, şarkı söylemeyi en çok sevdiği ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Daha önce birçok kez geldim ve farklı konser salonlarında sahneye çıktım. Çok güzel salonlarda, teknik anlamda da çok başarılı konserler verdim. İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk kez sahne alacağım için çok heyecanlıyım. CSO Ada Ankara’da da sahneye çıkacağım. Eminim önceki tecrübelerim gibi harika konserler olacak. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim.”

Kaynak: AA

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio