Barbie Pembesi’nin yükselişi

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 22 Temmuz 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

2019 yılında Warner Bros’un yapımını üstlendiği Greta Gerwig imzalı Barbie filminin çekimlerine pandemi nedeniyle ara verilmişti. 2023 yılında vizyona girmesi beklenen filmden ilk kareler de geçtiğimiz günlerde Instagram üzerinden paylaşılmıştı. Margot Robbie Barbie karakterine hayat verirken, elbette Barbie’nin olmazsa olması Ken ise Ryan Gosling tarafından canlandırılacak.

Barbie Pembesi’nin yükselişi

Barbie filminin söz konusu olduğu ilk günden bu yana moda dünyasında etkileri görülmeye başlandı. Hatırlarsanız geçtiğimiz 2022 sonbahar koleksiyonunda Valentino’nun pembe temalı defilesi tam da bir Barbie hayranlığı uyandırdı. Ülkemizde ise geçtiğimiz günlerde Rachel Araz ile işbirliğine giden Koton, yeni koleksiyonunda Barbie esintisi sundu. Tabi Balmain ve Dior gibi birçok büyük marka da Barbie’de ilham buldu. Gelin hep birlikte Barbie rüzgarını karşılayalım.

İspanyol paçalar ve pempe takımlar

İspanyol paça pantolonlar her zaman biraz daha nostaljik hissetmemize neden olur. Elbette bu nostalji bizlerin hoşuna giden, bizlere rahat ve iyi hissettiren bir enerji. Hemen herkesin dolabında jean ya da renkli olarak bulunan İspanyol paça pantolonlarınız eğer kaldırmaya niyetleniyorsanız lütfen durun. Barbie pembesinin sımsıcak enerjisinin yayılmaya başladığı şu günlerde, setten gelen yeni görüntülerde Margot Robbie’nin pembe İspanyol paça pantolonunu ve onu daha da canlı kılan desenli paça detayıyla karşılaşıyoruz.

Takımların trend olmaya başlamasıyla hem ev giyiminde hem sokak modasında iyiden iyiye alıştığımız bir akım oldu diyebiliriz. Pantolon-bluz, etek-bluz-ceket, pantolon-ceket ya da yelek-pantolon gibi birçok çeşidi olan takımları, her zevke hitap edecek şekilde bulmak mümkün. Elbette klasik takımların yeri ayrı, hem davetlerde hem iş dünyasında sıklıkla tercih edilen takımlar artık daha da renkli. Nude ve pastel tonların iş dünyasına daha uyumlu hissettirmesi, yaz aylarıyla birlikte yerini daha canlı renklere bıraktı.

Bazılarımız için bu kadar canlı renkleri kullanmak ya da beğenmek zor olabilir. Elbette herkesin kendi zevkine uygun bir stili olması çok normal. Ama ben yine de pembe takımlara ya da pembe pantolonlara mesafeli olanlara bir kez olsun denemelerini, kendi üzerlerinde görmelerini tavsiye ediyorum.

Pembe minik çantalar

Dünyada son yıllarda trend olan ve gün geçtikçe yeni modelleri ile birlikte yerini korumaya devam eden minimal çantalar bu sezonda da bizimle. Fransız Balmain ile Barbie iş birliğinin duyurulduğu bu günlerde yeni koleksiyondan parçalar da sunulmaya devam ediyor. Balmain’in ikonikleşmiş çanta modellerinden biri olan B-Buzz Mini Bag de bence tam bir Barbie çantası. Bugün markanın 1,450 Dolar fiyattan satışa sunduğu bu çantanın yanı sıra Balmain X Barbie Koleksiyonu için tasarlanmış minik çantalara da göz atabilirsiniz.

Saç aksesuarlarının altın çağı

Saç aksesuarları son yıllarda oldukça popüler. Sokak modasında olduğu kadar özel günlerde de tema oluştururken saç aksesuarlarının baskın olduğunu görüyoruz. Özellikle ilkbahar/yaz aylarında artan düğünlerle beraber gelinlerin saç aksesuarlarını tercih etmesi bu parçaların popülerliğini destekledi.

Barbie dendiği zaman akla gelen uzun güzel saçlar ve bu saçları süsleyen tokalar ya da taçlar geliyor insanın aklına. Elbette bütüne bakıldığında Barbie karakteri birçok detayı barındırıyor ama onun karakteristik özelliklerinden biri de muntazam taranmış saçları ve tokalar.

Günümüzde saç aksesuarlarına baktığımızda en trend olanlar taçlar, slogan tokalar, nostaljik puantiyeli bandanalar, büyük kıskaçlı tokalar ve zamansız diyebileceğimiz iri fiyonklu ipek tokalar. Bu moda sektörü herkesin bütçesine hitap eden, her zevke uygun aksesuarın bulunabileceği çok büyük bir alan. Ancak Barbie temasının hissedilmeye başladığı bu günlerde nostaljik havasıyla puantiyeli, canlı renklerden oluşan ve kalın bağlanabilen bandanalara yer açmanızı öneririm. Muhakkak hepimizin gardırobunda şık bir fular ya da ipek bir şal vardır. Eğer bandananız yoksa bu fularları uygun şekilde bağlayarak kendi zarif bandananızı takabilirsiniz.

Canlı terlikleri sevebildik mi?

Şeffaf bantlılar, tek bantlılar, çift bantlılar, kalın şeritliler, taşlılar, tokalılar ve daha nice modelleri ile topuklu terlikleri hayatımıza aldık. Açıkçası ben pek kullanımının rahat olduğunu düşünmediğim için henüz denemedim ancak kullananların nasıl rahat hareket ederken şık göründüklerini fark ettikçe geç kaldığımı düşünüyorum.

Renkli tasarımları ile dünyaca ünlü markalardan biri olan Jacquemus, Pembe Kadın Deri Terlik ile bu sezonda 11.950 TL fiyatıyla sevenleriyle buluşuyor. İki farklı renk seçeneği olan bu terlik tam bir Barbie rengine ve enerjisine sahip.

Göz alıcı fosfor zamanı

Fosforlu renkler kombin yaparken bizleri en zorlayan renklerdendi. Geçmiş zamanlı konuşuyorum çünkü artık fosforlu ya da canlı renkler sokak modasının kalbinde yer alıyor. Spor bir stili fosforlu aksesuarlar ile dikkat çekici hale getirmek ya da simsiyah bir elbise ile kullanılacak fosforlu aksesuarlar enerjinizi tamamen değiştirecek.

Barbie filminden gelen karelere baktığımızda yalnızca Barbie değil Ken de fosfordan, renklerden ve desenlerden payına düşeni almış görünüyor. Benim hatrımda Ken, klasik giyinen ancak polo yaka tişörtleri ile de karizmatik görünen yakışıklı bir oyuncaktı. Fakat filme baktığımızda Ken bronz ve sapsarı saçları ile oldukça enerjik bir tarza sahip. Filmin erkekler üzerinde de elbette moda yönünde daha renkli, daha canlı ve desenli olunabileceği algısını doğuruyor.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio