Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!
Renkli giyinmekten hoşlanmayanların bayılacağı bu trend, geçmiş yüzyılların öğrenmeye meraklı öğrencilerinden esinleniyor. Sosyal medya kareleriyle ünü yayılan bu akıma gelin biraz daha detaylı bakalım, nedir, nasıl giyilir birlikte keşfedelim. İşte detaylar…
Edebiyatla haşır neşir olanlar ‘Dark Academia’nın ne olduğunu az çok kestirebiliyordur. Özellikle bu türü sevenler yeni trendin dolaplara düştüğünü görünce eminiz çok da sevinecektir.
‘Dark Academia’nın başlangıcı 1992’de yayımlanan Donna Tartt’ın The Secret History adlı romanı olarak kabul ediliyor. Jane Eyre, Harry Potter, Sherlock Holmes, Ölü Ozanlar Derneği, Sevdiklerini Öldür, Her Şeyin Teorisi, Gençlik Ahti gibi filmleri izleyerek yeni trendimize ilişkin ilham almak mümkün. Tüm bunlardan yola çıkarak Dark Academia’yı gotik bir dokunuşla yakalanan öğrenci modası gibi de düşünebilirsiniz.
Karanlık akademisyenlerin dolaplarına yansıyan bu trendin özünde koyu ve dikkat çekmeyen isimlerin yine mütevazı eşleşmeleri var. Siyah, kahve, yeşil, turuncu, gri ve bordo gibi renkler olabildiğince tek düze bir araya geliyor. Desenlerde ise ekoseler ilk sırada. Bunun dışında çizgi ve çiçekler kullanılacaksa ki bu pek tercih edilmez, kesinlikle bohem olmalıdır.
Oxford gömlekler, makosen ayakkabılar, ekoseli blazerlar, tüvitler, kumaş pantolonlar, kloş ve pilili etekler, trençkotlar, örgü parçalar üniversiteye yeni başlayan akademi üyelerinin kombinleri için şart olan parçalar. Dar kesimler yerine daha bol, hareket eden kesimler en cool duruşlarıyla seçiliyor.
Karanlık akademinin üyelerinin belli başlı ayakkabı modelleri ve aksesuarları da var. Makosen, laofer, brogue, oxford tarzı ayakkabılar bu akımı temsil eden vazgeçilmezler seçimler. Aksesuarlara gelecek olursak da akademinin kitap kurtlarına yakışır numaralı büyük gözlükler ilk sırada. Kravatlar, saatler ve broşlar, çoraplar, sırt ve kol çantaları ve hatta kol altına sıkıştırılmış kitap ve dergiler bile akademinin üyeleri.
Moda dünyasında ‘Dark Akademia’ stilinin çizgisinden giden belli başlı markalar, ustaca hazırladığı look’larıyla ilham veriyor. Bunların en başında Ralph Lauren geliyor. Şıklığı belli bir kayıtsızlıkta sunmayı başaran marka, hem koleksiyonlarıyla hem de podyum görünümleriyle mükemmel örnekler sunan tasarımcılardan sadece biri. Daha ulaşılabilir bir isim verecek olursak o da Mango olabilir.
‘Dark Academia’ trendini @trangreeny , @sarahmantelin gibi yabancı İnfluencer’larda daha çok görüyoruz. Ancak bu stili yansıtan birkaç tesettürlü isim de yok değil. Mesela Aybüke Nur Demirci ve Pelin Sarkaya’nın bazı okullu kombinleri, Elif Doğan’ın gotik seçimlerini bu akıma örnek olarak verebiliriz.
Kaynak: Yeşiltopuklar
Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı