Süt banyosunun cilde faydaları ve riskleri nelerdir?

Merjam Yazar: Merjam 5 Ocak 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Kleopatra'nın bugün hala konuşulan güzelliğini ekşi süt banyosuna borçlu olduğu söyleniyor. Peki, süt banyosu nasıl yapılır, hangi tür sütlerle süt banyosu yapılabilir, sütün miktarı ne kadar olmalı, süt banyosunun faydaları nelerdir? Zararı var mıdır? Bütün sorularınızın yanıtları haberimizde! İşte detaylar..

Süt banyosunun cilde faydaları ve riskleri nelerdir?

Birçok insan için yaşlanmayı geciktiren mucizevi bir tedavi olan süt banyosu, doğal bir eksfoliyan olan laktik asit, vitaminler, mineraller, proteinler ile birlikte cildi yatıştırmaya ve yumuşatmaya yardımcı olabilecek yağlar içerir.

Süt banyosunun 7 faydası  

Cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır.

Cilde aşındırmadan peeling yapar.

Cildi sıkılaştırır.

Aloe veraya alternatif olarak daha yatıştırıcı bir güneş yanığı tedavisidir.

Stresi önler ve daha iyi uyumayı sağlar.

Cilt inflamasyonunu ve ona bağlı egzama, döküntü ve sedef hastalığı semptomlarını azaltır.

Süt banyosunda hangi sütleri kullanmak gerekir?  

İnek sütü: Dolabınızda veya en yakın markette kolayca bulabileceğiniz en yaygın ve ucuz seçenektir. Optimum sonuçlar için tam yağlı süt tercih etmelisiniz.

Hindistan cevizi sütü: İçindeki laurik asit antimikrobiyaldir ve aynı hindistan cevizi yağı gibi cilt sağlığınızı da destekler.

Yulaf sütü: Yulaf özellikle yatıştırıcıdır; bu nedenle hassas bir cildiniz varsa, egzama ve kuru cilt ile savaşabilen bu nazik bileşeni göz önünde bulundurun.

Badem sütü: Cildi esnek tutmak için yağlar bakımından zengin ve dolayısıyla kuru cilt üzerinde harikalar yaratan badem sütünü tercih edin.

Keçi sütü: Keçi sütündeki laktik asit cildi pürüzsüz tutarken nazikçe peeling yapar ve son derece besleyicidir. Yağ bakımından inek sütünden daha yüksektir, bu nedenle daha kremsi bir doku sağlayabilir.

Süt banyosu yapmaya karar verdiyseniz…

Küveti sıcak suyla doldurun. Yaklaşık 2 bardak sütü bu suyun içine ekleyin. Süt banyosu deneyiminizi geliştirmek için uçucu yağlar, banyo tuzları veya başka bir şey ekleyin. Yarım saat kadar küvetin içinde uzanın ve Kleopatra gibi hissedin!

Süt banyosunun potansiyel riski nedir?  

Süt alerjiniz varsa süt banyosu yapmayın. Bununla birlikte, sadece laktoz intoleransınız varsa sorun olmayacaktır. Bademe alerjiniz varsa badem sütü tercih etmeyin.

Kaynak: Pembenar

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı