İşte o ünlü markaların maske modelleri…

Merjam Yazar: Merjam 18 Ekim 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Dünya son bir buçuk yılı aşkın süredir küresel salgın ile mücadele ediyor. Uzmanlar maske- mesafe- hijyen üçlemesinin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Hal böyle olunca hayatımızın merkezine yerleşen maskeler modaseverlerin radarına çoktan yerleşti bile. Son bir buçuk yıla bakmamız gerekirse birbirinden şık ve farklı modeller göz alıyor. Şimdi sizlere moda devlerinin maske trendini ve ünlü isimlerin tercihlerini mercek altına alacağız.

İşte o ünlü markaların maske modelleri…

Corona virüsünden korunmak için gereken tüm önlemleri aldınız mı? O zaman son adımınız stil sahibi bir maskeye başvurmak olsun. “Stilimden ödün vermem” diyenler için koruma kalkanı yüz maskeleri, yüksek moda sahnesinden bildiriyor!

Dünya Corona virüsüyle yaşamaya alışmak zorunda kalınca, maskeler kıyafetin vazgeçilmez bir parçası oldu. Zorunlu olarak insan hayatına giren maskeler moda aksesuarına dönüştü. Simlisi veya taşlısı da var, üzerine istediğiniz mesajı yazabileceğiniz ışıklı teknolojik olanları da.


Louis Vuitton, yüz maskesini 85 dolara sattığını biliyoruz.


Ünlü isimlerin de maske tercihleri de ürünlerin arzu nesnesi haline gelmesinde önemli bir etken oldu.


Biraz tuhaf bir trend olsa da; hem trend, hem de toplum sağlığına önem veren bilinçli bir insan görüntüsü oluşturuyor. Tahmin edersiniz ki şu sıralar maske kurallarını ihlal edenler oldukça fazla. Özellikle kapalı açık alan fark etmeden maske çıkartabiliyorlar.


Billie Eilish’in daha virüs ortada yokken uzun zamandır kullanmayı çok sevdiği aksesuar olan maskelerin birçok versiyonu piyasada kapış kapış gidiyor. İskoçya St. Andrews Üniversitesi’nde tıbbi antropolog Christos Lynteris maskeler için, “Koruyucu olmanın ötesinde iletişim kuran bir nesneye dönüşüyor” diyor.


Mostly Heard Rarely Seen 75 Euro maske satışını yapıyor.


Şimdi bu trend ünlü tasarımcılar aracılığıyla dünyaya yayılıyor.


Herkes kendi stiline uygun model bulabiliyor.


Özellikle ünlülerin maske modelleri yakından takip ediliyor.


Herhangi bir parçayla takım maskelerde sıklıkla karşımıza çıkıyor.


Podyumlarda da maskeli tasarımlar ön plandaydı.


Sokak modasına da yön verdi desek yanlış olmaz.


Off-White markasının modeli hem erkek hem de kadınlar için tercih edilebiliyor.


Sesli komutla çalışan ve üzerine her mesajı yazabileceğiniz teknolojik maskelerde var. Maske tasarımında yaratıcılıkta sınır tanımayan modacılardan biri, Seattle’da yaşayan ve salgın öncesi tasarımlarında da teknolojiyle modayı birleştiren Chelsea Klukas. Klukas, cep telefonu uygulamasını kullanarak üzerine istediğiniz mesajı yazabileceğiniz ‘Led Matrix’ adlı ışıklı maskenin tasarımcısı. Maskenin fiyatı bütün teknik donanım dahil 95 dolar. Nisan ayından bu yana satışta olan maske tükenmiş. Bu ay içinde yeniden stokta olması bekleniyor.


Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio