Yeşilçam da ve Türk sinemasında severek takip ettiğimiz bazı isimler var ki hem oyunculuğuyla hayran bırakıyor hem de kötü karakter olması bizi öfkelendiriyor. Aslında öfkelenmemizin asıl sebebi ise oyunculuklarının ustalığından kaynaklanıyor. İşte tüm zamanların en efsane 50 kötü karakteri…
Ahmet Tarık Tekçe
Ahmet Tarık Tekçe, Türk sinema oyuncusudur. Galatasaray lisesi mezunu olan Tekçe, 300'ün üzerinde filmde rol almıştır. Denizyolları'nın Camialtı Atölyesi'nde ve Haliç Feneri Nüfus Memurluğu'nda çalışmış, adı sonradan Pandispanya olan Adalar-Paravan adlı bir mizah gazetesi çıkarmıştır.
Ali Sürmeli
Ali Sürmeli, Zaza asıllı Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur. 28 Eylül 2020'de yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle beyin kanaması geçirdi.
Aliye Rona
Aliye Dilligil Rona, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu. Sayısız karakter rolünde oynamış, özellikle sert Anadolu kadınlarını canlandırmıştır.
Atıf Kaptan
Atıf Kaptan, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu. 1928 Dar-ül bedayi’de “Hamlet” oyunuyla sanat hayatına başladı. Aynı yıl sinema oyunculuğuna da adım attı. "Bir Millet Uyanıyor" filminde “Yahya Kaptan” rolüyle büyük beğeni topladı. "Kaptan Tiyatrosu" adlı bir topluluk kurup, tüm Anadolu’da turnelere çıktı.
Cenk Ertan
Cenk Ertan, oyuncu ve eski manken. Mankenlikten oyunculuğa geçen Cenk Ertan ilk oyunculuk deneyimini Alacakranlık adlı dizide gerçekleştirdi. Ayrıca Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı, Ajda Pekkan'ın Eğlen Güzelim ve İzel'in ise Galibi Sen şarkılarının klibinde rol almıştır.
Ceyda Ateş
Ceyda Ateş Toplusoy Türk oyuncu. Ceyda Ateş Toplusoy Barış Manço Kültür Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. "Gurbet Kadını", "Aşk Oyunu", "Elveda Rumeli" , "Cennet Mahallesi" ve "Adını Feriha Koydum" gibi dizilerde rol aldı. 2008 yılında Çılgın Dersane Kampta adlı sinema filminde oynadı.
Coşkun Göğen
Coşkun Göğen, Türk sinema oyuncusudur. Ortaokul ikinci sınıfta eğitimini bırakmasının ardından berber çırağı olarak iş hayatına atıldı. Daha sonra dans ile ilgilendi. 17 yaşında bulunduğu dans grubu sayesinde Yeşilçam'a girdi.
Deniz Çakır
Deniz Çakır Türk oyuncu. İlk televizyon deneyimi olan Kadın İsterse'deki Alev rolüyle tanındı. Ama asıl çıkışını Yaprak Dökümü adlı dizideki Ferhunde karakteriyle yapmış ve 2011-2014 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl'daki Şah Sultan karakteriyle tanınmıştır.
Eray Özbal
Yeşilçam film oyuncusu ve yönetmen. Eray Özbal 1957 yılında Gaziantep'de dünyaya geldi. Şu anda yönetmen, oyuncu ve reklamcı olarak hayatını devam ettiren Özbal geçtiğimiz sezon son bulan "Adını Feriha Koydum" adlı tv dizisinde "Ünal Sarrafoğlu" karakterine can vermiştir.
Erol Taş
Türk oyuncu, 28 Şubat 1926 Erzurum doğumlu Erol Taş, Henüz iki yaşında iken babası Hamza Bey in ölümü üzerine annesi Nazife Hanım ile birlikte İstanbul a taşındı. … O dönem aynı zamanda boksör de olan Taş 1947 yılında İstanbul ve Türkiye ikinciliğini kazandı.
Esra Dermancıoğlu
Zeynel Abidin Cümbüş'ün torunudur. Ana eğitimini Pierre Loti lisesinde tamamlayan Dermancıoğlu, daha sonra Franklin College İsviçre'de eğitimini sürdürmüştür. Dermancıoğlu, Şahika Tekand'ın eğitim verdiği Stüdyo Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi ve Derya Alabora'nın konservatuvarında ses dersleri almıştır. Ayrıca yurt dışında da çeşitli dersler almıştır. Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak, bir arkadaşının doğum gününde Gülse Birsel'in teklifi ile başlayan Dermancıoğlu, Avrupa Yakası dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2010 yılında ise çekimleri yalnızca bir gün süren "Moral Bozukluğu" ve 31 isimli filmde rol almıştır. Ayrıca çeşitli televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak rol alan Dermancıoğlu, Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli televizyon dizisinde Mukaddes rolü ile kameraların karşısına geçmiş ve tanınır olmuştur.
Eşref Kolçak
Eşref Kolçak, Türk televizyon ve sinema oyuncusu ve tiyatrocu. Sanat hayatı boyunca iki yüze yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. 1950'li ve 1960'lı yıllarda, Türk sinemasında melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak tanınmıştır. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır. .
Evrim Solmaz
Evrim Solmaz Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Kariyerine 1990 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde başladı.
Fırat Tanış
Fırat Tanış, 5 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul, Kadıköy'de doğmuştur. Tam adı Nuri Fırat Tanış'dır. Gürcistan; Ahıska kökenli ve annesi babası terzi olan Fırat Tanış ailenin en küçük çocuğudur. Liseyi Mehmet Beyazıd Lisesi'nde okudu.
Güler Ökten
Servet Güler Kıpçak Ökten, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Televizyon seyircilerince, özellikle "Bizimkiler" dizisindeki Kızıl lakaplı doktor Türkan rolüyle Yaprak Dökümü'ndeki "Cevriye" rolüyle tanılır. Tiyatro oyuncusu, sinema oyuncusu ve yönetmeni Kani Kıpçak'ın kızıdır.
Hayati Hamzaoğlu
Hayati Hamzaoğlu, Türk sinema oyuncusudur. İlkokuldan sonra, kunduracılık, dökümcülük, kuyumculuk gibi değişik işlerde çalışan Hamzaoğlu, sanat hayatına 1953 yılında yardımcı oyuncu olarak başlamıştır. 1961 yılında ilk başrolünü oynayan sanatçı, "kötü adam" rolleriyle tanınmakta olup, iki yüze yakın filmde rol almıştır.
Hikmet Gül
1 Ocak 1929'da Nevşehir'de doğan Türk tiyatro, sinema ve TV sanatçısı. 1929 yılında Nevşehir'de dünyaya gelen Gül, Türk Sineması'nda yeri doldurulamayan karakter oyuncularındandır. Kısa veya uzun bir rol ayırt etmeden oynadığı her filme belirgin bir katkı yapmıştır.
Hüseyin Peyda
Hüseyin Örmen, Türk oyuncu. Peyda, Yeşilçam filmlerinin çoğunda kötü adam karakterlerini canlandırdı. Birçok filmde Cüneyt Arkın ile beraber oynadı. Film çevrelerinde, oynadığı filmlerden elde ettiği kazancını kendi yönettiği filmlere yatıran bir sinemacı olarak tanındı.
İhsan Yüce
İhsan Yüce Doğum Adıyla Mehmet İhsan Yüce, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, senarist, yönetmen ve şairdir.
Lale Belkıs
Lale Belkıs, gerçek adı Belkıs Durmaz, 28 Kasım 1938, İstanbul doğumlu eski manken, şarkıcı ve oyuncu. 1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. Gerçek adı Belkıs Durmaz'dır. Sanat hayatına 1953 yılında manken olarak başladı. 1962'de oyuncu Pekcan Koşar ile evlendi.
Leyla Sayar
Leyla Sayar, Türk tiyatro ve sinema sanatçısı. Çerkez bir anne ve Selanik göçmeni bir babanın çocuğu olarak 1939'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1950'li yıllarda "Caddebostan Plaj Güzeli" seçildi. 1957'de Yıldız dergisinin düzenlediği "artist yarışması"nda Türkiye Güzellik Yarışması'nda ikinciliği kazandı.
Mesut Akusta
Konya'da doğdu. Babasının ölümü üzerine Ankara'ya taşındılar. İlk, orta ve lise öğretimini Ankara'da yaptı. Edebiyat ve sanat fakültesini kazandı. Ankara'da çocuk oyunu ile tiyatroya başladı.1992 yılında Hadi Çaman Yedi Tepe oyuncularına katıldı. 1997 yılında Nezihe Araz'ın yazdığı Cahide oyununda rol aldı. Fehim Paşa Konağı, Atları da Vurdular ve Şerefe Yirminci Yüzyıl adlı müzakerelerde yer aldı.
Sinemaya "Yanlış Saksının Çiçeği" ile başladı. "Her Şey Çok Güzel Olacak", "Eylül Fırtınası", "Filler ve Çimen" adlı filmlerden sonra 11 Ekim 2019 tarihinde vizyona giren "7. Koğuştaki Mucize" filminde rol aldı.
Musa Uzunlar
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı. Özel ve ödenekli tiyatrolarda birçok oyunda oyuncu olarak da görev aldı. Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Ayrıca sinema, televizyon ve dublaj çalışmaları da yapmaktadır. TOBAV İstanbul Şube Başkanı'dır. Birçok dizi ve filmde rol almıştır. Kurtlar Vadisi Pusu'da ve Kurtlar Vadisi Gladio sinema filminde canlandırdığı İskender Büyük karakteri ile geniş çevrelerce tanındı. 2012 yılında Şubat dizisinde de rol almıştır. 2015-2017 yılları arasında "Poyraz Karayel" dizisinde "Bahri Umman" karakterini canlandırmıştır.
Müalla Sürer
Mualla Sürer Türk tiyatro ve sinema sanatçısı. Türk sinema tarihinin kilometre taşlarından, genellikle Türk sinemasında "sabun köpüğü" şeklinde anılan "salon" filmlerinde, yardımcı kadın oyuncu olarak, "kötü kadın" rollerine çıkan sanatçı, ilk filmini 1953 yılında çevirdi. 200'e yakın filmde rol aldı.
Nebahat Çehre
Nebahat Çehre, Samsun'da dört çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Ailenin tek kızı olan Çehre anne tarafından Laz, baba tarafından ise Gürcü kökenlidir. Beş yaşındayken ailesi İstanbul'a göç eden Çehre, 15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçilmiştir, fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1961'de "Yaban Gülüm" filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı. 1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışarak Kamalı Zeybek filmde rol aldı ve Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlenmiş, kendi deyimiyle "Ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar her türlü konuda bakış açısı kazanmasında Yılmaz Güney’in katkısı oldu. O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmaz’dan öğrendim" diyerek Güney'in deneyimlerinden çok şey öğrendiğini belirtmiştir. Bir süre sinemadan uzak kalan Çehre, Güney'den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. İkinci evliliğinin ardından sahne hayatına ara vermiş, ikinci eşinden ayrıldıktan sonra televizyon dizilerinde rol almıştır. Çehre'nin "Büklüm Büklüm" adını taşıyan bir de şarkısı bulunmaktadır. Bestesi Sezen Aksu'ya ait olan şarkı için Çehre,"1980'de sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını yorumladım. Yaptığım albüm ve söylediğim şarkı listelerde birinci sıraya yerleşti." demiştir.
Necati Bilgiç
Necati Bilgiç, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu. 1953 yılında Bursa'da doğdu. İstanbul'a geldikten sonra Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Oyunculuk hayatına Dormen Tiyatrosu'nda başladı. İlk olarak TRT'de ekrana gelen Uğur – Necati ikili şov programı ile tanındı.
Nejat İşler
Nejat İşler, 28 Şubat 1972 yılında İstanbul'un Eyüp semtinde doğdu. Feshane işçilerinden birinin torunu olan İşler, ilkokuldan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde devam etti. Ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi. Oyunculuk serüveni böyle başladı. Daha sonra dizi ve filmlerde rol aldı.
Neriman Köksal
Neriman Köksal, 17 Mart 1928 tarihinde İstanbul'un Rami semtinde doğdu. Türk sinemasının ilk ve en uzun süreli vamp kadını olarak kabul edilmektedir. Gerçek adı Hatice Kökçü'dür. Farsçada yiğit, cesur anlamına gelen Neriman ismini, sahne adı olarak kullanmıştır.
Nilperi Şahinkaya
Diplomat olan babasının görevi nedeniyle Senegal'de doğan Nilperi Şahinkaya, ilkokul eğitimini Paris'te, ortaokul eğitimini Bern'de tamamladı. Annesi ona Nil adını koymak istemiştir fakat dedesi gördüğü bir rüya üzerine adına "peri"nin eklenmesini istemiş ve bu sayede adı Nilperi olmuştur.
Nuri Alço
Nuri Alço, Türk sinema oyuncusu. Baba tarafı Bulgaristan göçmenidir. Dedesi Kırkpınar pehlivanı Kel Aliço'dur. Bankacılık ve ilaç mümessilliğinin ardından Günaydın ve Saklambaç gazetelerinde mankenlik de yapan oyuncu, 1974 yılında Okan Uysaler'in kendisine rol vermesiyle Yeşilçam’a geçti.
Oktay Yavuz
Yavuz 1 Ocak 1943'te Kayseri'de doğdu. 1963'te girdiği Yeşilçam'da 2015 yılında kariyerini sonlandırana kadar 500'ün üzerinde çoğu avantür macera türünde filmde kötü adam rollerinde yer aldı. 1974'te Almanya'ya işçi olarak gitti buraya yerleşti. 1974'ten sonra Türkiye'de olduğu dönemlerde oyunculuğa devam etti.
Önder Somer
Önder Somer, Türk sinema oyuncusu. Yakışıklı kötü adam tiplemeleriyle tanınmıştır. Geçirdiği bir trafik kazası sonucu öldü. Oyunculuğu 1960-1975 yılları arasındadır. Bu dönemde 100'ü aşkın filmde rol aldı.
Recep Aktuğ
Recep Aktuğ 13 Mayıs 1954 yılında İzmir'in Çeşme ilçesinde dünyaya gelmiş, Türk şarkıcı, besteci ve oyuncudur. İzmir, Çeşme'de doğdu. İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamladı. Liseye devam ettiği 1973 yılında Anadolu Pop tarzında müzik yaptığı Gelenek adlı bir grubu vardı.
Selda Özer
Selda Özer, 1961 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. İş hayatına manken olarak başlamıştır. Mudo'nun yüzü olmuştu. 1999 yılında çekilen, Ferzan Özpetek'in yönettiği "Harem Suare" filminde birçok yabancı oyuncunun yanında Haluk Bilginer, Pelin Batu, Nilüfer Açıkalın, Ayla Algan ile birlikte oynamıştır.
Senih Orkan
Senih Orkan, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Desen Bölümü'nden mezun olan sanatçı, sanat hayatına 1954 yılında tiyatro ile başladı. Senih Orkan; "İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu"nda, Avni Dilligil'in öğrencisiydi.
Sevdağ Ferdağ
Sevda Ferdağ, Türk sinema ve dizi oyuncusu, şarkıcıdır. 1958 yılında çevirdiği ilk filmindeki başarısızlık sonucu Almanya'ya yerleşen Ferdağ, ablasının ısrarlarıyla yeniden sinemada yer almak üzere Türkiye'ye döner.
Suzan Avcı
1956 yılında başladığı sinema kariyerinde özellikle Yeşilçam filmlerinde kötü karakteri canlandırdı. Filmlerinde iyi kadınlar kadar önemli rollere sahip olan Avcı Vamp kadın imajıyla bütünleşti. 1962 yılında Şehvet Uçurumları filmiyle büyük etki yaratır. 1966 yılında Turist Ömer filminde oynar. Bu filmin senaristi Erdoğan Tünaş ile 1970'de evlenir. Kızı Binnaz Avcı bu evlilikten doğdu.
Sinema sanatçılarının 3-5 şarkı ezberleyip sahneye çıktığı dönemdir o yıllar. Suzan Avcı da 10 şarkı ezberler ve Lunapark Gazinosunda sahneye çıkar. 60'lı, 70'li yıllarda plak yapan sinemacılar kervanına Suzan Avcı da da katıldı ve bir 45'lik plak da o doldurdu. 1964 yılında doldurduğu plakta; Bana Derler Çapkın Suzan / Tabya Başında Kızlar Yanyana şarkıları vardı.
Süheyl Eğriboz
Süheyl Eğriboz, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Balıkesir'de doğdu. Bir süre Pertevniyal Lisesi'nde okudu. Sinemaya 1940'ta Akasya Palas filminde oynayarak girdi. Bir ara Muammer Karaca ve Ses Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Daha sonra tiyatrodan ayrılarak, sinema oyunculuğunu devam ettirdi.
Tarık Pabuççuoğlu
Tarık Papuççuoğlu, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Galatasaray Lisesi'nin ardından, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Tarık Papuççuoğlu, Devekuşu Kabare, Üsküdar Oyuncuları ve Ortaoyuncular gibi topluluklarda çalıştı.
Tarık Ünlüoğlu
Reşat Tarık Ünlüoğlu, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. İzmir Namık Kemal Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, Tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu.
Tolga Karel
Tolga Karel 12 Ekim 1978 doğdu. Dizi, sinema ve tiyatro oyunculuğu ile tanınan Türk aktördür. Ayrıca şarkı sözü yazarlığı ve bestecilik de yapmıştır. “Karanlıktan gelen” ismini taşıyan film, başta “Yaprak Dökümü” olmak üzere ve “Kanıt” gibi televizyon dizilerindeki başarılı performansıyla internette fazlaca takip edilen sinema ve tiyatroculuk alanında yazdığı köşe yazıları ve Bulgaristan’da düzenlenen “Best Model” yarışmasından elde ettiği derece ile bilinir. Tolga Karel üniversite eğitimine İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi Fransız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde başlamıştır. Bu bölümde iki sene devam etmiş fakat sonra okulu bırakarak konservatuvarda okumaya karar vermiştir. Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Tolga Karel Sinematografi ve Drama alanlarında eğitim görmüştür. Tolga Karel ayrıca yine Paris’te sinema ve tiyatro eleştirmenliği alanında yüksek ihtisas yapmıştır.
2014'te Star TV'de yayınlanan Survivor'da ünlüler takımında 102 gün kaldıktan sonra 9 Haziran 2014 günü elenmiştir. Oyunculuğu bırakıp 2016 yılından beri ABD'de tır şoförlüğü yapmaktadır.
Tunca Aydoğan
Tunca Aydoğan, 10 Haziran 1967 Ankara doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, müzisyen, yönetmen asistanı, sunucu. Çocukluğunda müziğe olan ilgisi nedeniyle Gülseren Sadak'tan piyano eğitimi alan Aydoğan, ilerleyen yıllarda oyunculuğa olan eğilimi nedeniyle Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girerek Tiyatro Bölümü'nde Müşfik Kenter, Zeliha Berksoy, Oğuz Aral, Cihan Ünal gibi isimlerden eğitim alarak 1990 yılında mezun oldu. Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başlayan oyuncu, bir tv filminde reji asistanlığı ve oyunculuk yaparak sinemada çalışma yapmaya başladı. 1999 yılında çevrilen Yılan Hikayesi adlı diziyle çıkış yapan ve tanınan sanatçı, bir süre TRT ve özel tv kanallarında sunuculuk yaptı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen birçok etkinlikte aktif roller üstlendi.
Turgut Özatay
Turgut Özatay, Türk sinema oyuncusu. 1950'li ve 1960'li yıllardaki jön rollerinin ardından gerek Cüneyt Arkın gerekse Kemal Sunal filmlerinin önde gelen kötü adamlarından biri olmuştur.
Wilma Elles
Wilma Elles, 18 Ekim 1986'da Köln'de doğdu. Alman oyuncu Elles'in iki erkek ve iki kız kardeşi vardır. 10 yaşından beri okulda tiyatro oyunlarında oynadı ve oyunculuk, müzik ile dans dersleri aldı.
Yadigar Ejder
Yadigar Ejder veya Yadigar Kuzu, Türk sinema sanatçısı. Türk sinemasında çok sayıda filmde yardımcı oyuncu olarak rol alan sanatçı, özellikle Kemal Sunal filmlerindeki Gaffur rolüyle ve Şark Bülbülü isimli filmde oynadığı Mazlum karakteriyle hatırlanır.
Yiğit Özşener
Yiğit Özşener, 6 Nisan 1972 tarihinde İzmir Karşıyaka'da dünyaya gelmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nden mezun olmuştur. İngilizce ve Fransızca bilen Yiğit Özşener, aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yapmakta ve ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) üyesidir.
Yıldırım Gencer
Yıldırım Gencer, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1936'da Adapazarı'nda doğdu. Ressam Sezgin Burak – Ersin Burak kardeşler ve Faruk Geç ile yakın akrabadır. Galatasaray Lisesi Orta Okul kısmından mezun oldu. Sinemaya 1963'te "Elalem Ne Der" filmiyle başladı.
Yurdaer Okur
Yurdaer Okur, Türk oyuncu. 29 Ekim 1974'te Rize'de doğdu. Bafra Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi "Turizm İşletmeciliği" bölümüne girdi. Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünü kazandı.
Yusuf Çetin
Yusuf Çetin Sinema sanatçısı. 1971 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda sanat hayatına atıldı; kısa bir süre sonra da sinemaya geçti. Yardımcı oyuncu olarak karakter rollerinde 400 civarında filmde oynamış olan sanatçı, 1977 yılında, DİSK’e bağlı, Sinema Emekçileri Sendikası'in kurucuları arasında yer aldı.
Zeyno Eracar
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. 5 Aralık 1970, İstanbul doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu. … Kaygısızlar, Çiçek Taksi ve İki Aile dizisindeki aldığı roller ile de tanınan Zeyno Acar, şimdiye dek birçok film ve dizide rol aldı.