Buz gibi soğuk bir kış günü, üzerinde montla bir köy okulunda küçücük öğrencilerine okuma yazma öğretti. Kaldığı lojmanda gazlı ocakta yemeğini pişirdi. Sadece bu da değil… Ekmek parasını kazanmak için şoförlükten işportacılığa sayısızca meslek icra etti. Sonunda önce tiyatroya sonra sinemaya, son olarak da TV ekranına adım attı.
Şener Şen canlandırdığı karakterlerle de yaşayan efsanelerden birine dönüştü. İşte sanatçının hayatından dikkat çekenleri sizler için kaleme aldık.
Kısaca anlattığımız Şener Şen'in hikâyesi idi. 26 Aralık 1941 tarihinde Adana’da dünyaya geldi Şener Şen, onun aslında filmlere bile konu olacak hayat hikâyesini biz sizler için derledik.
Şener Şen'in babası Ali Şen de Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından… Babası da önceleri marangozluk yaparak geçimini sağlıyordu. Oyunculuğa sonradan adım attı.
Şener Şen, aslında lise yıllarında sürekli sınıfta kalıyordu. Durum öyle olunca okumayı bırakıp bir iplik fabrikasında çalışmaya başladı. Sonradan liseyi bitirdi. O dönemde lise mezunları öğretmen açığı nedeniyle öğretmen olarak atanıyordu. Muş'ta bir ilkokulda 1964 ile 66 arasında ilkokul öğretmenliği yaptı.
Bu fotoğraf da Şener Şen'in öğretmenlik yıllarından. Lojmanda kaldığı sırada tüplü ocakta yemeğini pişiriyor.
Bir öğrencisine okuma yazma öğretirken çekilen bu fotoğraf o yıllardan kaldı… Sınıfın soğuğundan korunmak için hem Şen hem de öğrencisi üzerlerine montlarını giymiş.
Şener Şen, sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başladı. Hem tiyatro sahnelerinde hem de radyo tiyatrolarında görev aldı. Ancak kazandığı para yetmeyince sinemaya geçiş yaptı.
Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dâhil her işi yaptı. Beş yıl boyunca – bazı filmlerde sadece dans etmek veya başrol oyuncusundan dayak yemek gibi- küçük rollerde yer aldı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez'in filmi Hababam Sınıfı'ndaki ‘'Badi Ekrem'’ tiplemesi oldu.
Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.
Şener Şen, 1984'e kadar yardımcı roller oynadı. O dönemde Anadolu piyasasına hâkim olan işletmecilerin, Arzu Film ve Ertem Eğilmez'e yaptıkları baskı sonucunda artık başrollerde oynaması gündeme geldi.
Ancak o güne kadar özellikle Kemal Sunal ve İlyas Salman'la birlikte yaptığı filmlerde oynadığı uyanık, üçkâğıtçı, sahtekâr, dolandırıcı tiplemeleri canlandırmış olan Şen bu kez halkın istediğini yapmamayı seçti. Başar Sabuncu'nun Namuslu filminde ilk kez başrole çıktı.
Namuslu filmiyle üçkağıtçı, sahtekar karakterleri canlandırmaktan sıyrılan Şener Şen artık iyi, insanları kandırmayan, saf, temiz yürekli karakterleri canlandırmaya başladı.
Nesli Çölgeçen’in Züğürt Ağa'sında saf bir köy ağasını, Milyarder'de piyangodan büyük ikramiye kazanan istasyon şefini, Muhsin Bey 'de şöhret olmak isteyen bir gence yardım eden organizatörü başarı ile oynadı. Bu yıllarda moda olan müzikallerde de gözüktü.
Ertem Eğilmez'in son filmi olan Arabesk filminde Müjde Ar ile başrolleri paylaştı.
1996'da ise Türk sinemasında bir devrim yaratan “Eşkıya” filminde Uğur Yücel ile birlikte oynadı. Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği bu film Türk sinema sektöründe o dönem için bir rekor kırarak 2,5 milyonu aşkın seyirciyi sinemalara çekti.
Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar'ı canlandırdığı İkinci Bahar (1998-2001) dizisinde diğer başrol oyuncusu "Hanım" adlı Trakyalı bir mezeciyi canlandıran Türkan Şoray'dı.
Yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı Gönül Yarası (2005) filmindeki emekli öğretmen Nazım rolüyle 42. Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu ödülü'nü kazandı.Senaryolarını Yavuz Turgul'un yazdığı, "nesli tükenen bir kabadayıyı" canlandırdığı Kabadayı (2007) ile başrollerini Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz'la paylaştığı Av Mevsimi (2010) en son rol aldığı filmler olmuştur.
Şen, 2015 yılında Aygaz Otogaz reklamıyla ekranlara geri döndü.
İki kez evlenen Şener Şen'in ilk evliliğinden Bengü adında bir kızı var.
Muhsin Bey'in çekimleri sırasında tanıştığı Sermin Hürmeriç'le 1989'da ikinci evliliğini yaptı. Çift 1997'de boşandı.