Instagram, alışveriş sekmesinde değişikliğe mi gidiyor?

Merjam Yazar: Merjam 15 Ağustos 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Instagram üzerinden satış gün geçtikçe büyüyor. Platformda bu alanda yeniliklere gidiyor. Instagram, geçtiğimiz yıl devreye aldığı alışveriş sekmesinde reklam denemelerine başladığını duyurdu. Reklam verenlere hem tekli hem de grup halinde fotoğraf yükleme seçeneği sunan yeni reklam formatı, önümüzdeki aylarda çeşitli yeni pazarlara açılmadan önce ABD merkezli seçkin reklam verenlerle test ediliyor.

Instagram, alışveriş sekmesinde değişikliğe mi gidiyor?

Instagram tarafından paylaşılan bilgilere göre alışveriş sekmesindeki reklamlar, sunulan diğer reklam ürünlerinde olduğu gibi açık artırma tabanlı modele dayalı sunulacak. Alışveriş sekmesindeki reklamlar yalnızca mobil cihazlarda görünecek. Bununla birlikte, bir kullanıcının ne kadar reklam göreceği, uygulamayı kullanış şekline ve alışveriş sekmesinde kaç kişinin alışveriş yaptığına bağlı olacak. Şirket, reklamları ve içeriği dengelemek için bu noktada tüketici etkileşimini gözlemeyi planlıyor.

Hangi kategorileri kapsıyor?

Alışveriş sekmesi reklamlarının test süreci için Away, Donny Davy, Boo Oh, Clare Paint, JNJ Gifts, DEUX ve Fenty Beauty’nin de dâhil olduğu markalarla işbirliği sürdürülüyor. Bu markalar, güzellik, ev dekorasyonu, evcil hayvan ürünleri, seyahat ve fazlası dâhil olmak üzere Instagram kullanıcılarının alışveriş yapmaktan hoşlandığı popüler ürün kategorilerinden sadece bir kısmı.

Instagram söz konusu reklamların tüm kullanıcılara ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih sunmuyor ancak planlar, ürünün önümüzdeki aylarda ABD dışında kullanılabilecek hale getirilmesi yönünde.

Kaynak: Mediacat

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio