Aykut Bayındır: “Seslendirme sanatçısı olmak için ses güzelliği yeterli değildir”

Merjam Yazar: Merjam 15 Ocak 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

TRT Nağme Radyosu’nda gerçekleştirdiği “Sabahın Nağmesi” programı ile tüm Türkiye’ye sesini duyuran Aykut Bayındır ile çok yönlü çalışmalarının kariyerine etkilerini, hayallerini ve hedeflerini konuştuk.

Aykut Bayındır: “Seslendirme sanatçısı olmak için ses güzelliği yeterli değildir”

 

Öğretmeninin tavsiyesi ile başlayan sunuculuk serüvenini her geçen gün geliştirerek sesi ile herkesi kendine hayran bırakan Aykut Bayındır ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

 

Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

 

Kendimle barışık, arkadaş canlısı, sempatik, sevgisinde bonkör, bazen yalnızlığı tercih eden bazen de yalnızlıktan kaçan dünya yolu yolcusuyum.

 

 

Sunuculuk kariyeriniz nasıl başladı ve bu alanda nasıl ilerlediniz? Sizi bu alana yönlendiren ne oldu? Aile mi, arkadaş çevresi mi yoksa kişisel istek mi?

 

Lise eğitimim sırasında Ergül adında bir öğretmenim vardı. Kendimi onun sayesinde turizm haftası etkinlikleri sırasında beklemediğim bir anda sahnede bulmuştum. Doğaçlama yeteneğimi bu olay sayesinde keşfettim. O gün başlayan serüvenim kendimi fark etmem ve çabalarım sayesinde devam etti. Sonrasında daha büyük platformlarda yer aldım.

 

İşin özü bu konuda beni en çok arkadaş çevrem destekledi. Bir de annemin duaları var tabii, bu konuda çok şanslıyım.

 

 

Mükemmel Bir Deneyim

 

Türkiye Basketbol Federasyonunda anonsör olma hikâyenizden de biraz bahsedebilir misiniz?

 

Türkiye Basketbol Federasyonunda “Türkiye Kadınlar Federasyon Kupası”nın maçlarını sunmuştum. Ve benim için mükemmel deneyimdi.

 

 

Seslendirme sanatçılığı serüveniniz nasıl başladı?

 

Seslendirme serüvenim amatör olarak yaptığım taklitler ile başladı aslında. Sonrasında ses yelpazemi sürekli geliştirerek her gün üzerine koymaya devam ederek bu aşamalara geldi.

 

 

Seslendirme konusunda bir seslendirme sanatçısının nelere dikkat etmesi gerekir?

 

Sesime çok dikkat ediyorum. Yaz, kış ılık su ile sürekli tedavi ve koruma çok önemli.

 

Bunun yanı sıra proje bazlı düşündüğümüzde ise şunu söyleyebilirim; işi iyi algılamak ve defalarca revize yapmamak adına ön çalışma yapmak gerekir.

 

 

Seslendirme sanatçısı olmak için ses güzelliği yeterli midir? Yani sesin kulağa hoş gelmesi yeterli olabilir mi?

 

Maalesef ki sadece ses güzelliği yeterli değildir. Çünkü ses doğuştan gelen bir şey ve onu kontrol etmek, törpülemek, yönlendirmek gerekir. Önemli olan sesi eğitmek ve doğru yöne kanalize etmektir.

 

 

Çok Yönlü Çalışmalarımın Kariyerime Önemli Katkıları Var

 

Peki, anansörlük yapıyorsunuz aynı zamanda seslendirme çalışmalarınız ve sesli kitap okuma çalışmalarınız var. Bunun yanında bir de TRT Nağme Radyosu’nda gerçekleştirdiğiniz “Sabahın Nağmesi” programı ile tüm Türkiye’ye sesinizi duyuruyorsunuz. Bu çok yönlü çalışmalarınızın size ve kariyerinize katlıları nelerdir? Ayrıca bu çalışma düzeninin yaşantınıza olumsuz etkileri oluyor mu?

 

Çok yönlü çalışmalarımın kariyerime önemli katkıları var. Çünkü her kulvarın kendine has bir çevresi, özellikleri var. Dolayısıyla bunların kariyerime olan katkıları yadsınamaz. Günlük yaşantım için biraz yorucu olsa da keyif aldığım, sevdiğim işi yapmak o yorgunluğa değiyor.

 

 

Mesleğinizde çok önemli aşamalar kat etmiş biri olarak geleceğe yönelik yeni hedefleriniz neler?

 

Geleceğe yönelik ilk hedefim oyunculuk alanında faaliyet göstermek. O atmosferi solumayı, işin içine girmeyi, rüzgârını hissetmeyi istiyorum.

 

 

Gerçekleşen Hayallerimin Yerine Yenileri Geliyor

 

Mesleğinizle alakalı en büyük hayaliniz nedir? Bu hayalinizi gerçekleştirebildiniz mi ya da gerçekleştirmek adına ne gibi adımlar atıyorsunuz?

 

Hayallerimi tek tek gerçekleştiriyorum ancak malum gerçekleştirdiğimiz hayallerimizin yerine otomatik olarak yenileri geliyor. Buna örnek vermem gerekirse finans bölümünden mezun bir genç olarak sıfırdan başladım ve kariyerimi bugünkü noktaya taşıdım.

 

 

Seslendirmede başınıza gelen sıra dışı bir olay oldu mu?

 

Seslendirme sırasında başıma gelen sıra dışı bir olay olmadı. Ancak radyo yayını sırasında bir kez hapşırmıştım.

 

 

Herkes seslendirme sanatçısı olabilir mi?

 

Herkesin olabileceğini düşünmüyorum lakin bu amaç doğrultusunda doğru adımlar atan, kendini sürekli geliştiren ve işin detaylarına önem veren ve Allah tarafından özel yetenekler sunulan bazı insanlar olabilir.

 

 

Seslendirme sanatçısı olmak isteyenlere ne gibi önerilerde bulunursunuz?

 

Bu işte ilerlemek isteyen arkadaşlara en büyük tavsiyem bu konudaki meraklarını diri tutmaları olur. Sürekli araştırmalı, kendini geliştirmeliler. Tabiri caizse koşsunlar, tutsunlar ve koparsınlar…

Etiketler:
Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio
3D tasarım ajansı Ertesi gün ilacı