2023 Woolmark Ödülü için 8 yetenekli isim seçildi

Merjam Yazar: Merjam 23 Kasım 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Woolmark Ödülleri, dünyada her yıl moda alanında en yetenekli isimleri bulmayı hedefliyor. 2023 Woolmark Ödülü için 8 yetenekli isim belirlendi.

2023 Woolmark Ödülü için 8 yetenekli isim seçildi

Dünyanın en itibarlı moda ödüllerinden ve yetenek geliştirme programlarından olan 2023 International Woolmark Prize için yüzlerce başvuru arasından dünyanın en umut verici 8 yeni tasarım yeteneği seçildi. İşte detaylar…

2023 International Woolmark Prize finalistleri:

· A. ROEGE HOVE, Danimarka

· Bluemarble, Fransa

· Lagos Space Programme, Nijerya

· MARCO RAMBALDI, İtalya

· MAXXIJ, Güney Kore

· Paolina Russo, Birleşik Krallık

· RHUDE, Amerika Birleşik Devletleri

· ROBYN LYNCH, İrlanda

Woolmark Şirketi Genel Müdürü John Roberts, “Bu finalist grubu, daha iyi bir yarın için moda tasarlamak isteyen yeni nesil yaratıcı oyun değiştiricileri temsil ediyor” dedi. “Moda ve tekstil endüstrisi sürekli değişen bir ortamda gelişmeye devam ederken, Uluslararası Woolmark Ödülü boyunca verdiğimiz desteğin, 8 finalistimizin tasarım ve iş stratejilerine ilham vereceğini ve onları ileriye taşıyacağını umuyoruz. Avustralyalı yün yetiştiricileri adına bu finalistleri şahsen tebrik ediyor ve Danışma Konseyi’ne son sekize karar vermelerine yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum.”

Bu yılın teması olan “Diyalog” hem yaratıcı sürecin önemli bir unsurunu temsil ediyor hem de gelecek nesle ve gelecek nesil için bir mektup görevi görüyor. Tema, Woolmark Şirketi’nin diyalog kurma ve önde gelen tasarım yeteneklerini sektör oyuncularıyla bir araya getirerek birlikte daha sürdürülebilir bir gelecek tasarlama misyonunu yansıtıyor. Zak Group, bu vizyonun hayata geçirilmesine yardımcı olmak için bir kez daha Uluslararası Woolmark Ödülü ile ortaklık kuruyor.

Her finalist, bir Merinos yünü koleksiyonunun geliştirilmesi için 60.000 Avusturalya Doları alacak ve programın eğitim ve mentorluk girişimi olan İnovasyon Akademisi tarafından desteklenecek: Gabriella Karefa-Johnson, Küresel Moda Editörü, Vogue ve Stylist; Holli Rogers, Baş Marka Sorumlusu, Farfetch; Sara Sozzani Maino, Keşif ve Eğitim Girişimleri Danışmanı Vogue İtalya & Uluslararası Marka Elçisi Camera Nazionale della Moda Italiana; Shaway Yeh, Kurucu YehYehYeh ve Grup Stil Editörü Modern Media Group; Sinéad Burke, Eğitimci ve Savunucu; ve Tim Blanks, Genel Yayın Yönetmeni, Business of Fashion.

Ödüller ilgi çekiyor

8 finalistin her biri, Sonbahar/Kış 2023 koleksiyonlarının bir parçası olarak 6 Merinos yünü görünümü veya Merinos yününün doğuştan gelen çok yönlülüğünü, yenilikçi doğasını ve eko-kimliklerini vurgulayan bağımsız bir IWP2023 kapsül koleksiyonu geliştirecek.

Bir finalist Uluslararası Woolmark Ödülü’ne layık görülecek ve işlerini geliştirmek için yatırım yapmak üzere 200.000 Avusturalya Doları alacaktır. Karl Lagerfeld İnovasyon Ödülü bir başka finaliste verilecek ve kazanan 100.000 Avusturalya Doları alacaktır. Ayrıca, yün tedarik zincirinde inovasyonu teşvik eden bir ticari ortağın büyük katkısını kutlayan Woolmark Tedarik Zinciri Ödülü de verilecektir.

Tüm finalistler, Uluslararası Woolmark Ödülü Perakendeci Ağı aracılığıyla dünyanın önde gelen mağazalarından bazılarında stok alma fırsatına sahip olacaklar.

Bu yılın Uluslararası Woolmark Ödülü finalistleri, aralarında Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Gabriela Hearst, Rahul Mishra, BODE, Matty Bovan ve son olarak Saul Nash’in de bulunduğu etkileyici bir mezunlar ağına katılıyor.

Kaynak: Harper’s Bazaar

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio