2023 Kopenhag Moda Haftası’nın tarihleri belli oldu

Merjam Yazar: Merjam 8 Aralık 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Kopenhag Moda Haftası Sonbahar/Kış 2023 için katılımcı markalarını açıkladı. 2023 Kopenhag Moda Haftası'nın tarihlerine ve katılımcılara yakından bakış…

2023 Kopenhag Moda Haftası’nın tarihleri belli oldu

Kopenhag Moda Haftası , 2020’nin başlarında , moda endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla katılımcı markaların belirli sayıda sürdürülebilirlik odaklı yönergeye uymasını zorunlu kılarak değişiklikleri uygulayacağını duyurdu. Söz verildiği gibi, şovun komitesi yeni yıla markaların yaklaşan Sonbahar/Kış 2023 sezonu için 18 Minimum Standardı takip etmesiyle başlayacak.

31 Ocak – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan bir hafta sürecek etkinlikte yalnızca CPHFW tarafından taranan ve altı alanda kategorize edilen markalar yer alacak: Stratejik Yön, Akıllı Malzeme Seçimleri, Çalışma Koşulları, Tüketici Etkileşimi ve Gösterim. Modada sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye daha fazla yardımcı olmak için, markalara 18 gerekliliği karşılamalarına yardımcı olacak ilgili kuruluşlara erişim izni verilir.

CPHFW CEO’su Cecilie Thorsmark bir basın açıklamasında şunları paylaştı: “Üç yıl önce, 2023’teki Kopenhag Moda Haftası’nın, markaların gösteri programına kabul edilmeleri için uymaları gereken zorunlu Asgari Standartları getireceğini duyurmuştuk. Platformumuzu yeniden düşünmek ve konumumuzu CPHFW’yi oluşturan moda markalarının sürdürülebilirlik çabalarını hızlandırmaya katkıda bulunmak için kullanmak istedik.”

Kopenhag Moda Haftası, aralarında Ganni, Saks Potts ve Stine Goya’nın da bulunduğu 30 markanın yanı sıra (Di)vision, Holzweiler ve Rotate gibi büyümekte olan markalar yer alıyor. CPHFW New Talent tasarımcıları Latimmier (Finlandiya), PLN ve Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen (her ikisi de Danimarka’dan) programda yer alıyor. Gelişmekte olan markalar Selam Fessahaye (İsveç), TG Botanical (Ukrayna) ve Stamm (Danimarka) yıllık Zalando Sürdürülebilirlik Ödülü’ne aday gösterildi.

Kaynak: Harper’s Bazaar

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio