2022 Yılına damgasını vuran moda gelişmeleri

Merjam Yazar: Merjam 1 Aralık 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

2022 Yılına ait moda raporu yayınlandı. En şık kadın manken Bella Hadid seçilirken en iyi işbirliği JACQUEMUS X NIKE ikilisine verildi. İşte 2022’ de en çok konuştuklarımız. İşte detaylar…

2022 Yılına damgasını vuran moda gelişmeleri

Yıl sonu yaklaşırken, moda dünyası 2022’de hangi markaların dalga yarattığına göz atmaya başlıyor. Lyst bir kez daha Fashion in Year 2022 raporunu açıkladı.

Yılın Markası: Mıu Mıu

2022’de Yılın Markası’nın liderliğini Miu Miu üstleniyor. Geçtiğimiz birkaç yılda, Parisli markanın popülaritesi, kesilmiş mini pileli eteği gibi çok sayıda dergi yerleşimi ve Sonbahar/Kış 22 şovuyla erkek giyiminin yeniden canlanması gibi bir dizi viral an nedeniyle arttı. 2022 verileri, Lyst’in Yıldan Yıla yaptığı Miu Miu aramalarında %49’luk bir artış olduğunu ortaya koydu. Bu duruma ayak uyduran bir diğer marka ise Glenn Martens’in yeni yönetmenliğindeki Diesel oldu. Özellikle Diesel, 1DR çantasının popülaritesinin yanı sıra Nisan ayında Lyst’in yılın en sıcak markaları endeksine giren marka ile Yılın Logosu unvanını aldı.

Yılın İş Birliği: Jacquemus X Nıke

Jacquemus ve Nike’ın çok rağbet gören ortaklığı, ilk duyurudan çıkış tarihine kadar markalar için yapılan aramaların yüzde 2.575 artmasının ardından ‘Yılın İşbirliği’ seçilirken, Birkenstock’un Boston terlikleri ‘Yılın Ayakkabısı’ Prada’nın Re-nylon Re-eddition’ı ‘Yılın Çantası’ oldu.

Rapor, birçok kez ünlülerin ve etkileyicilerin bu yıl moda üzerindeki yadsınamaz etkisine dikkat çekti ve birçoğu ‘viral’ anlardan ve belirli trendleri yönlendirmekten sorumluydu.

Yılın En İyi Giyineni: Bella Hadıd

Süper model ve aktivist Bella Hadid, Lyst’in ‘Yılın En İyi Giyineni’ seçilmesi de dahil olmak üzere bir dizi kategorisinin arkasındaydı. Rapora göre, Hadid belirli bir giysiyi giydikten sonra, özellikle Y2k trendine giren benzer öğeler için yapılan aramalarda yüzde 1.900’lük bir artış sağladı. Lyst, yıldızı yüzde 70 artışla korseler, yüzde 56 artışla kargo pantolonları ve model üzerinde görüldükten sonraki 24 saat içinde Ugg’un mini platform botları için yapılan aramaların yüzde 152 arttığını belirtti.

Yüzde 3.000’lik bir artışı etkileyen Coperni defilesindeki Bella Hadid üzerine sprey ile yapılan elbise sunumu “Yılın Viral Anı” olarak kayıtlara geçti.

Yılın Yükselen Yıldızı: Sydney Sweeney

Raporda vurgulanan diğer ünlüler arasında Lyst’in “Yılın Yükselen Yıldızı” seçilen aktris Sydney Sweeney, Met Gala Marilyn Monroe görünümüyle Kim Kardashian ve “Yılın Moda Gücü Çifti” Dolce & Gabbana sponsorluğundaki düğünleri, İtalyan markası için yapılan aramalarda yüzde 114’lük bir artış sağlayan Kourtney Kardashian ve Travis Barker oldu.

Beklendiği gibi, ‘Yılın Trendi’, muhtemelen Margot Robbie gibi ünlüler ve yakında çıkacak olan Barbie filmi sayesinde Barbiecore’a gidiyor.

Kaynak: Esquire

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio