2022 İlkbahar/Yaz sezonunun ayakkabı ve çanta modasında neler var?

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 13 Nisan 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Sezon trendleri dendiği zaman akla yalnızca kıyafetler gelmiyor. Bir kombini tamamlayarak onu stil sahibi sınıfına ekleyebilmek için çanta, ayakkabı ve aksesuar gibi ufak görünen önemli detaylara da ihtiyaç duyuyoruz. Öyle ki sezon renklerinde sade bir elbiseyi nasıl kendi tarzınıza uyarladığını göstermenin en etkili yolu kullanacağınız aksesuarlar, çanta ve giyeceğiniz ayakkabıdır aslında. İşte bu sezonda siz de tarzınızı biraz daha trendlere adapte etmek isterseniz sizler için birkaç önemli noktadan bahsetmek istiyorum.

2022 İlkbahar/Yaz sezonunun ayakkabı ve çanta modasında neler var?

Dünya markalarının ve tanınmış tasarımcıların defilelerini izlerken bizi etkisi altına alan ve heyecanlandıran durum aslında mankenin bütününü ifade ediyor. Yani makyajından tutun da parmağındaki yüzüğe ya da ayakkabısındaki kristal taşa kadar her bir detay bütünleşiyor. Günlük hayatımızda bizler de bu konuda oldukça dikkatliyiz. Hangi elbise ile hangi ayakkabıyı giymeliyiz ya da hangi çantayı kullanmalıyız, dikkat ettiğimiz detaylar arasında. İşte bu sezonda siz de tarzınızı biraz daha trendlere adapte etmek isterseniz sizler için birkaç önemli noktadan bahsetmek isterim.

Mega platformlar sezonun favorileri arasında

Mega platform ayakkabıları geçtiğimiz sezon görmüştük ancak bu denli hayatımızda yer alacağını doğrusu tahmin etmemiştim. Sanal bir dünyadan gelmiş gibi görünüyor olsalar da dünyaca ünlü isimler başta olmak üzere sıklıkla tercih edilir hale geldi. Valentino ile bize ışık yakan bu platfomlu ayakkabıları Valentino’nun Barbie ayakkabıları takip ediyor. Özellikle tek renk olması ile göze çarpan ayakkabıları kendisiyle aynı renkte elbiselerle kombinlenmiş halde gördük. Burada göze çarpan elbette elbiseden ziyade ayakkabının yüksek biraz da sert duruşu oldu.

Dünyaca ünlü Instagram influencer’larından biri olan Leonie ile sıklıkla gördüğümüz mega platformlar birçok isme de ilham olmaya devam ediyor. Yalnızca kapalı burun değil sandalet formu da bulunan ayakkabılar aslında her mevsime uyacak şekilde tasarlanmış. İşte sizlerle de Valentino ve Versace mega platformlu ayakkabılardan birer örnek paylaşmak istiyorum. Doğrusu fikirlerinizi çok merak ediyorum.

Çift çanta trendi

Çift çanta kullanımı aslında katmanlı çantaların yanı sıra bazı stil ikonlarının gerçekten iki çantayı kullanmalarını da kapsayan bir trend. Genelde katmanlı çantalar büyük olan kısmın önüne, arkasına veya yanına eklenen farklı renklerde mini bir çanta halinde tasarlanıyor. Ancak bizim burada ele aldığımız konu iki ayrı çantayı kullanma şeklinde olacak.

İki minik uzun askılı çanta kullanılabileceği gibi bir büyük bir de minik askılı çantanın kullanılması da akıma destek veren tarzları temsil ediyor. Ayrıca büyük kol çantanıza kendinizin zincir ile ekleyebileceği minik bir çanta sizlerin de çift çanta trendine uymanızı sağlayacaktır. Burada rengin, çantanın tarzının ya da derisinin cinsinin hiçbir önemi yok. Tamamen sizin zevkinize ve sahip olduğunuz çantalara bağlı bir durum. İşte minik çantaların çift kullanımına dair bir görüntü…

Zamansız Hobo çantalar

Hobo çanta nedir derseniz sizlere onu omuzda taşınan ve hilal şeklinde olan çantalardır diyebilirim. Yalnızca dünyada değil ülkemizde de oldukça popüler olan bu çanta modeline hemen her yerde ulaşmak mümkün. Günlük hayatta özellikle XL olan modelleri çok kullanışlı olsa da ufak modelleri stilinizi zarif bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak parçalardan biridir. XL modeli daha yumuşak bir deri yapısına sahip görünürken ufak modelleri oldukça sert ve kalıp şeklinde görünen sıkı bir duruşa sahiptir.

Bottega Veneta, Staud, Lemaire gibi markaların hobo çantalar için her zevke uygun örnekleri mevcut. Ülkemizde de birçok markada hobo çanta modellerini zevkinize ve kullanım alanınıza göre tercih edebilirsiniz.

Satenin zarafeti

Saten ayakkabıları genelde özel davetlerde ya da kutlama temalı konseptlerde kullanmayı tercih ederiz. Günlük hayatla pek uyumlu olmadığını düşündüğümüz için de kullanmaktan kaçınırız. Ancak bu sezon bize zıtlıklardan doğan uyumla sokak modasını renklendireceğiz diyor. Buradaki zıtlık yalnızca renklerden değil kumaş ya da desen türünden besleniyor.

Saten ayakkabı dendiği zaman akla gelen ilk markalardan biri Manolo Blahnik. Hem romantik hem de şık olan bu tasarımlar her zevke hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Bence kesinlikle zamansız bir ayakkabı modeli… Carrie Bradshaw’s ve mavi Manolo Blahnik dediğimde eminim hatırlayacaksınız. İşte bu sezonda da saten zarafetine açık olmalısınız. Gerek kristal bir toka ile gerek satenin kendi zarafeti ile olsun kullanmaya hazır olun.

Neon pembe ile renklenin

Neon pembe son zamanlarda hamileliğindeki tarzı ile sıklıkla gündem olan Rihanna’nın da favorileri arasında. Neon pembenin en çok tercih edildiği kıyafet ya da ayakkabı modeli nedir diye sorarsanız verecek bir cevabım olmaz. Çünkü aklınıza gelmeyecek, bu da neon pembe olur mu canım diyeceğiniz hemen her üründe kullanılıyor. Zaten taşıyan kişiye verdiği enerjinin yanı sıra görenleri de pozitif bir ruh haline çektiği doğru.

Eğer canlı ya da neon renklere karşı mesafeli değilseniz bu sezonda muhakkak neon pembe bir parça edinmelisiniz. Hem gündüz hem gece, hem özel davetlerde hem günlük hayatın akışında sık sık kullanıldığına şahit olacağımız bu renge kollarınızı açmaya hazır olun. 2022 Paris Moda Haftası’nda Valentino’nun pembe ve siyah temalı defilesinde pembeye doymuştuk.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio