2022 İlkbahar/yaz sezonunun göz alan ayakkabı trendleri

Merjam Yazar: Merjam 26 Mayıs 2022

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

2022 İlkbahar/Yaz Sezonunda hangi ayakkabıları göreceğiz? Gelin yakından bakalım…

2022 İlkbahar/yaz sezonunun göz alan ayakkabı trendleri

Kışın botlarla alanımız ne kadar kısıtlıysa, yaz aylarında sandalet ve terliklerle de bir o kadar geniş. Canlı renkler, farklı topuk modelleri, rahat sandaletler derken her görünüme hareket katabilecek seçenekler önümüze seriliyor. O halde bu sezonun öne çıkan ayakkabı trendlerini de incelemeye almakta fayda var.

Balıkçı sandaletleri

Hem rahatlığı hem de stil sahibi görünümleri garanti altına alan balıkçı sandaletleri, sezonun yükselişe geçen parçaları arasında ilk sırada yer alıyor. Kalın tabanlı versiyonları topuklu ayakkabılara da bir noktada alternatif oluşturabiliyor. Her ne kadar ilk bakışta zarafeti beraberinde getirmese de saten veya floral elbiselerle feminenliğe adapte olması kolaylaşıyor.

Platform topuklar

Versace’nin 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonuyla birlikte moda dünyasında yüksek bir sese kavuşan platform topuklu ayakkabılar, özellikle yaz aylarında artan düğün ve davetler için ilk seçeneklerden biri olmaya aday. 70’li yılları yansıtan bu trend, Versace dışında Acne Studios, Saint Laurent ve Coperni gibi markaların da radarına girmiş durumda.

Parlak dokular

Kristal taşlar, işlemeler ya da metalik renkler… Özellikle ince topuklu ayakkabıların zarif ruhuna bu sezon ışıltı dozu yüksek detaylar ekleniyor. Leonie Hanne gibi influencer’lar da bu ayakkabıları, ilham alabileceğimiz görünümlerine dahil ediyor. 

Kaynak: Vogue Türkiye

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio