2021 Plaj modasında neler ön plana çıkıyor?

Büşra Hacıhasanoğlu Yazar: Büşra Hacıhasanoğlu 14 Temmuz 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Aşı çalışmalarının ilerlemesi yaz aylarında rahat bir nefes almamızı sağlayacak. Yaz sezonunun açılması, herkesin ihtiyaç duyduğu o deniz kokusunu almaya başlaması ile tatil planları yapılmaya başlandı. Geride bırakılan zorlu yılın ardından tatil rotaları oluşturuldu ve rezervasyonlar yaptırıldı. Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne uzatılması ile uzun bir yolculuk bizi bekliyor.

2021 Plaj modasında neler ön plana çıkıyor?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da plaj modasına yön veren trend parçalar ve aksesuarlar sosyal medya kanallarında paylaşılmaya başlandı. İşte 2021 yazının olmazsa olmaz trendlerinden birkaçını sizler için inceledim.

Mayo ve bikinilerde şıklık dönemi

Cut-Out mayolar: Elbiselerde ve bluzlarda ufak kesikler ile hayatımıza giren cut out ürünler mayolarda da kendini göstermeye başladı. Mayo olarak kullanılmalarının yanı sıra cut out mayoları aynı zamanda pantolonlar, etekler ya da şortlarla da kombinlenebilir parçalar.

Parlak kumaşlar: Özellikle güneşe çıktığı anda parlayan bu özel kumaşlarla hazırlanan mayo ve bikiniler plajların vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor.

Hayvan desenleri: Hayvan baskılı mayo ve bikiniler geçtiğimiz yıllarda da popülerliğini korumuştu. Ancak bu yıl özellikle tırnak sanatında fazlaca göz önünde olan leopar, zebra ve kaplan baskısı desenler mayo ve bikinilerde de karşımıza çıkıyor.

Mikro ipler: İpli bikiniler her sezon markaların hazırladıkları parçalar arasında yer aldığı gibi bu sezonda bizimle. Fakat bu yıl özellikle iplerin daha ince ve uzun olduğunu görüyoruz. Özellikle klasik üçgen bikinilerin ipliklerle yeniden yorumlanması çoğu modaseverin kalbini çaldı bile.

Haşemalar:Tesettür giyim için tasarlanan haşema modelleri eskiye oranla artık daha fazla alternatifi sunuyor. Su geçirmeyen ve çabuk kuruyan kumaşlardan yapılan haşemalarda renkli modeller hâkim. Bonenin üstüne şapkalı modeller oldukça popüler. Spor kesim haşemaların yanı sıra etekli ve fırfır kesimli hareketli parçalarda karşımıza çıkıyor.

Şapkasız çıkmam diyenlere…

Hasır şapka: Yıllardır esen hasır rüzgârı bu yıl da plajlarda olacak gibi duruyor. Hasır şapkaların kurdele, el yazısı baskısı ya da renkli fularlarla yeniden yorumlanması artık klasikleşen bu parçayı yine yeniden vazgeçilmez hale getiriyor.

Bucket şapka: Birçok markanın çıkarmış olduğu bucket şapka modeli hem renkleri ile hem de tasarımı ile tesettür giyim için de oldukça kullanışlı bir model. Günlük hayatta spor kombinlerle sıklıkla tercih ediliyor olsa da plajlarda da bu sene en fazla göreceğimiz aksesuarlar arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Çantada kullanış mı şıklık mı?

Hasır çanta: Hasır çantaları geçmişte yalnızca plajlarda görmeye alışmıştık. Ancak dünyaca ünlü markaların yeniden tasarladığı modeller ile günlük hayatta da en sık tercih edilen parçalar arasında yerini aldı. 70’lerin bohem havasını yansıtan hasır sepet çanta modelleri sezonun en trend parçalarından. Plaj için tasarlanan modeller ise bu sene de geniş ve toparlayıcı özelliğe sahip.

Örme çanta: Örme çantalar yeni sezonun en çok tercih edilen modellerinin başında geliyor. Özellikle natural görünümü seven ve doğal tonlardan hoşlanan kişilerin ilk tercihi oluyor. Gündüz elbiselerle sıklıkla kullanılan kısa saplı örme çantalar plajda yerini daha uzun askılı, püsküllü ve büyük modellere bırakıyor.

Kimono rüzgârı esiyor

Geleneksel Japon giysisi olarak bildiğimiz kimono ülkemizde özellikle tesettür giyimin en fazla tercih ettiği modellerden biri. Renk, desen, model ve kumaş çeşitliliği ile gece ve gündüz kullanılabilen giysilerden. Havuzdan veya denizden çıktıktan sonra mayoların ve bikinilerin üstüne geçirilerek kolaylıkla kullanılan kimonolar şıklığınızı tamamlayacak parçalardan biri.

Markalar ise sezon ürünlerini tanıtırken muhakkak plaj giyiminde ve aksesuarlarında kimonolara da yer veriyorlar. Büyük çiçek desenlerinden hayvan desenlerine, kısa kollu modellerden uzun ve geniş kollara kadar birçok çeşide rastlamak mümkün.

Terlik rahatlığına “merhaba” deyin

Parmak arası terlikler: Sahillerin vazgeçilmez ürünü… Birçok marka her sezon trendlere uygun olarak yeni modeller ve desenler ile karşımıza çıkıyorlar. Bu yıl da tabanı hasır görünümlü modeller ile kaydırmaz tabanlı yumuşak dokulu terlikler oldukça moda. Ayrıca terliklerin üst bandında yer alan püsküller ve boncuklar plaj sonrası günü tamamlarken elbiselerle de kullanıma uygun tasarlanmış.

Kalın tabanlı ve yastıklı parmak arası sandaletler ise 90’lı yılların en dikkat çeken modellerindendi. Çoğu kişi tarafından çirkin olarak adlandırılıyor olsa da şehir ve plaj stilinin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.

Kemer detaylı terlikler: Birkenstock markası ile özdeşleşen bu model terlikler hem ev hem de sokak modasının en popüler parçalarından. Rahat ve kullanışlı bir model olması diğer markaları da bu modelde ürünlere ağırlık vermeye itti. Dünyaca ünlü markalardan yerli üretimlere dek birçok markanın kemer detaylı, kalın ya da ince tabanlı modelleri mevcut.

Bantlı terlikler: Kalın bantlı, ince bantlı, çarpraz bantlı, düğüm bantlı, çift bantlı, tek bantlı gibi birçok çeşidi olan bantlı terlikler hemen herkesin dolabında bir ya da birden fazla vardır. Çünkü yıllardır modası geçmeyen, rahatlığından ödün vermek istemeyen ama aynı zamanda şık olmayı isteyenlerin en sevdikleri modellerin başında geliyor. Son yıllarda minik topukların da eklenmesiyle yükselen bantlı terlikler artık daha da havalı!

Stil tamamlayıcı güçlü parça: Güneş gözlükleri

Güneş gözlüğü hemen herkesin yaz kış olmazsa olmak aksesuarlarından. Geçmişte daha çok gözleri güneşten korumak için kullanılmış olsa da bugün stil tamamlayıcı parçalar arasında yer alıyor. Çoğunlukla konforlu ve sade tasarımları ile görmeye alışkın olduğumuz güneş gözlükleri artık bambaşka silüetler ile önümüze çıkıyor. İşte 2021 yazının en trend güneş gözlüğü modellerinden örnekler…

Geometrik şekilli güneş gözlüğü:Hem spor hem şık kombinlerin tamamlayıcı parçası olan geometrik güneş gözlükleri sezona damga vuruyor. Zamansız bir tarz yaratmak için ideal olan geometrik güneş gözlükleri plajlarda alışılmışın ötesinde bir stil yakalamanıza imkân tanıyacak.

XXL Güneş gözlüğü: Minik çerçeveli gözlük akımına karşı çıkan XXL güneş gözlükleri son dönemde oldukça popüler. Moda dünyasında yerini sağlamlaştıran modeller uzun süre daha bizimle olacak gibi duruyor.

Renkli çerçeveli güneş gözlüğü:Hemen her renkten bulma olanağı bulunan renkli çerçeveli gözlükler özellikle kalın kenarlara sahip oluyor. Gündüz kombinlerini renklendirmeye yardımcı bu gözlükler plajda daha canlı bir tarz yakalamak için de kullanılabilecek eğlenceli aksesuarların başında geliyor.

Retro kedigözü gözlüğü: Özellikle Retro severlerin sıkça tercih ettiği Cat Eye kedigözlükleri bu sene de yıllara meydan okuyan duruşuyla karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Gömlek

Özellikle uzun gömlek kesim elbiseler günlük hayatta olduğu gibi plajlarda da vazgeçilmezler arasında bulunuyor. Tunik kesim elbise gömleklerde beyaz renk en popüler parçalardan biri. Yakalı ve cepli olanlar ise stil sahibi ve gömlek müdavimi kişilerin öncelikli tercihlerinden. Uzun gömlek elbiselerin önden düğmeli olmaları ise kullanım kolaylığı sağlıyor. Genelde pastel tonlar tercih edilirken artık baskı ve çiçek desenleri ile daha da renklenen modelleri plajlarda görmeye başladık.

Bandana ve fular

70’lerin bandanaları farklı bağlama şekilleri ile plaj stilinin en göz alıcı parçalarından birisi. Retro görünüm severler için bu sezonun olmazsa olmaz parçası diyebiliriz. Romantik fularların örgülü saçların uçlarından uçuşması, bone türbanlar olarak kullanılması ve topuzları çevrelemesi bu renkli kumaşları daha da kullanışlı hale getiriyor. Farklı kumaş türleriyle ve canlı renk kombinleri ile tasarlanan bandana ve fularlar bu yıl en sık karşılaşacağımız aksesuarlardan.

Yüzük

Geçtiğimiz yıllarda moda olan midi yüzükler bu yıl yerini kalın bantlı, harf ve yazı baskılı modellere bırakıyor. Yine çoklu olarak tercih edilen yüzükler minimal taşlarla süslendiği gibi altın rengi kalın kesim modelleri ile serçe parmaklarda karşımıza çıkıyor. Pandemi ile el becerilerimizi geliştirdiğimiz ve çeşitlendirdiğimiz günlerde seramik ve kil hayatımıza daha da girdi. Seramikten ve kilden yapılan yüzükler, rengârenk modelleri ve tasarımları ile hem şık hem de eğlenceli olan bu yüzükleri kendiniz evde de yapabilirsiniz.

Kolye

Kadınların vazgeçemedikleri aksesuarlardan biri de kolyedir. Günün her anında takmayı sevdiğimiz, her tarza uyarlanabilen kolyeler plajlarda da bizleri yalnız bırakmıyor. Özellikle çoklu kolyeler mayo ve bikinileri tamamlıyor.

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

Büşra Hacıhasanoğlu

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio