“2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri” sahiplerini buldu

Merjam Yazar: Merjam 28 Ekim 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfının, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarının desteğiyle düzenlediği "Attila İlhan Edebiyat Ödülleri"nin sahiplerine verildi. İşte ödül alan eserler ve sahipleri…

“2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri” sahiplerini buldu

Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplanan seçici kurullar, ödül sahiplerini belirledi. “Roman” dalında “Burası Radyo Şarampol” adlı kitabıyla Şükran Yiğit, “Şiir” dalında “Bir Uçurumun Haritası” isimli kitabıyla Alphan Akgül ödüle değer görüldü.

Şükran Yiğit’in yayınlanmış dört kitabı bulunuyor

“Burası Radyo Şarampol” adlı kitabıyla Şükran Yiğit, “Roman” dalındaki ödülün sahibi oldu. Yaşamını Almanya’da sürdüren Şükran Yiğit’in yayınlanmış dört kitabı bulunuyor. Yiğit’in ödülüne ilişkin Seçici Kurul’un karar gerekçesi, “Duru bir Türkçe ile kültürlerarası bir büyüme hikâyesini, toplumsal duyarlılıkla ele aldığı için eseri ödüle değer buldu.” ifadesiyle açıklandı.

Şiir anlayışından dolayı Alphan Akgül…

“Şiir” ödülü “entelektüel bakışı, kavramsal yaklaşımı, manzumla mısra arasında günümüze uygun duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı” dolayısıyla “Bir Uçurumun Haritası” isimli kitabıyla Alphan Akgül’e verildi.

“İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü”ne uygun eser bulunamazken, “İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü”ne İthaki Yayınlarından çıkan “Türbülans” kitabıyla Naile Dire değer görüldü.

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfının düzenlediği Edebiyat Ödülleri ile Attila İlhan’ın her eserinde yansımaları bulunan “ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme” misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesini hedefliyor. Bunun yanı sıra vakıf, bu ödüller aracılığıyla İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi ilk kitapları yayımlanan genç yazarları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AA

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio