2022 ev dekorasyon trendlerinde bizi neler bekliyor?

Merjam Yazar: Merjam 21 Aralık 2021

Bu haberi arkadaşlarınla hemen paylaş!

Gelecek yılda ön plana çıkacak olan dekorasyon trendlerini biliyor musunuz? İşte iç mimarların gözünden 2022 dekorasyon trendleri...

2022 ev dekorasyon trendlerinde bizi neler bekliyor?

İç Mimar Beril Khalaf, 2022 yılında ön plana çıkacak olan dekorasyon trendlerini değerlendirdi. Beril Khalaf’a göre natürel renkler, fonksiyonel mobilyalar ve minimal tasarımlar yeni yılda fazlaca karşımıza çıkacak.

Doğanın iç mekânlarda hüküm sürmeye devam edeceğini ve doğanın sunduğu natürel renkleri ev dekorasyonlarında daha sık göreceğimizi vurgulayan Khalaf, natürel renklere işlenmemiş, doğal ve sürdürülebilir malzemelerin eşlik edeceğini belirtiyor.

“Traverten, oniks, granit gibi malzemelere konut ya da ticari projelerde çokça rastlayacağımızı düşünüyorum. Natürel renklere bozuk formlar ve organik bitişlere sahip mobilyalar eşlik edecek.” diyen Khalaf’ın 2022 dekorasyon trendlerine ilişkin yorumları şöyle:

Aynı alanın birden fazla fonksiyona sahip olduğu tasarım fikirlerine 2022 yılında fazlaca yer vereceğiz.

Zeminde kullandığımız doğal taş karolar, mermerden yapılmış tezgahlar oldukça trend.

Doğala yakın nötr ve natürel renklerin hakim olduğu tasarımlar göz önüne çıkacak.

Keten ve pamuklu kumaşlar 2022’de de trend olmaya devam edecek.

Eskimeyen ve her tasarım dilinde farklı bir formuna rastladığımız ahşap, bu yıl da duvar panelleri olarak karşımıza çıkacak.

Minimal tasarımlarda görmeye alışkın olduğumuz keten kumaşlar ve ahşap natürel dokuların yanı sıra kadife kumaşlara, pirinçlere ve metal dokulara da çokça yer verilecek.

Kaynak: HT Hayat

Merjam

Merjam

  • Editörün Seçimi
  • En Çok Okunanlar

Copyright © Tüm hakları saklıdır. Merjam.com – Copyright 2021 | Codlio